Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Έχασε 210 κιλά, ερωτεύθηκε και συνεχίζει

Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο ξεκινά μια νέα ζωή

Ο 50χρονος Πολ πήρε την...κάτω βόλτα όταν ήταν 26 ετών, μετά από ερωτική απογοήτευση. Από την περασμένη Άνοιξη που έχασε τη μητέρα του, κάνει μια εντατική προσπάθεια να γίνει όπως ήταν κάποτε και να ζήσει με τη γυναίκα που αγαπά.

Η γυναίκα που του ράγισε την καρδιά ήταν 39 ετών και οι δυο τους το 1986 περνούσαν ατελείωτες ώρες σπίτι της. Όπως λέει ήταν ξεχωριστή, δεν είχε γνωρίσει άλλη σαν κι' αυτήν.

Ωστόσο όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος σε βρετανική εφημερίδα, η κοπέλα αυτή αποφάσισε να τον αφήσει. Μετά τον χωρισμό του με τη γυναίκα που αγαπούσε, έχασε και τον πατέρα του, ενώ την ίδια στιγμή η κατάσταση υγείας της μητέρας του άρχισε να χειροτερεύει.

Απογοητευμένος και πληγωμένος, άρχισε να απομονώνεται και να τρώει τεράστιες ποσότητες φαγητού. Τον πρώτο κιόλας χρόνο είχε βάλει 70 ολόκληρα κιλά!

Εξαιτίας του βάρους του, αναγκάστηκε να παραιτηθεί και από τη δουλειά, αφού του ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να περπατήσει.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει τρεις φορές παίρνοντας χάπια, αλλά λόγω του βάρους του οι ποσότητες δεν τον έβλαπταν.

Σήμερα,μετά την επέμβαση τρώει μικρότερες μερίδες και ονειρεύεται να κάνει έρωτα ξανά, αφού είναι χωρίς ερωτικό ταίρι εδώ και 20 χρόνια!

Ο υπέρβαρος Βρετανός κινείται πλέον με αναπηρικό καροτσάκι και ελπίζει να χάσει σιγά σιγά και άλλο βάρος, για να «πετάξει» από πάνω του τον τίτλο του πιο παχύ άνδρα του κόσμου!

Η κάρτα του πολίτη

Χωρίς προσωπικά δεδομένα η κάρτα του πολίτη

Θα αντικαταστήσει την ταυτότητα

Ανοίγει ο δρόμος για την «Κάρτα του Πολίτη» με τον νόμο-πλαίσιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους, τον οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών, εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με το Έθνος, κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης δημόσιας διαβούλευσης για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η Κάρτα του Πολίτη, υπήρξαν αρκετά σχόλια πολιτών που εξέφραζαν αντιρρήσεις έως και άρνηση να παραλάβουν τη νέα «ταυτότητα», επισείοντας φόβους για ηλεκτρονικό φακέλωμα ή ακόμα θέτοντας ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών, η Κάρτα του Πολίτη δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, αλλά θα αποτελεί το ηλεκτρονικό «κλειδί» για κάθε χρήστη προκειμένου να εξυπηρετείται από το κράτος, μέσω Διαδικτύου . Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατοχυρώνεται θεσμικά το δικαίωμα επιλογής των πολιτών για ηλεκτρονική επικοινωνία με το κράτος σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους συναλλαγών που συνυπάρχουν και αφορούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση αναμένει με την εφαρμογή του νόμου να μειωθεί η γραφειοκρατία κατά 25%, και παράλληλα να «χτυπηθεί» η διαφθορά που δημιουργείται μέσω της διαπροσωπικής επαφής πολίτη- δημοσίου υπαλλήλου.

Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» μέσω της οποίας θα συναλλάσσονται οι πολίτες με το κράτος, θα είναι η Κάρτα του Πολίτη. Κάθε χρήστης θα μπορεί από τον προσωπικό του υπολογιστή να υποβάλλει αιτήσεις, δηλώσεις, προσφορές, δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς.

Τα ηλεκτρονικά έγγραφα θα διαθέτουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και θα έχουν την ίδια νομική ισχύ με τα έντυπα που έχουν υπογραφή και σφραγίδα. Θα διαθέτουν υποχρεωτικά «χρονοσήμανση», δηλαδή θα καταγράφουν την ώρα και την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, καθώς και αποστολής της απάντησης, που θα αποτελεί και αποδεικτικό στοιχείο της επικοινωνίας.

Εννέα ερωτήσεις - απαντήσεις για τη νέα κάρτα

Θα αντικαταστήσει την ταυτότητα;

1. Ναι. Από το τέλος του 2011 θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων με την «Κάρτα του Πολίτη». Η νέα ταυτότητα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταξιδιωτικό έγγραφο εντός των χωρών της Ε.Ε.

Ποια στοιχεία θα αναγράφονται;

2. Το ονοματεπώνυμο του κατόχου, η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης, όνομα πατρός και μητρός. Επίσης, θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου και ιδιόχειρη υπογραφή.

Θα περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα;

3. Όχι. Δεν θα περιλαμβάνει γραμμικό κώδικα (Barcode). Κάθε κάρτα θα έχει έναν μοναδικό αριθμό. Επίσης στο ηλεκτρονικό «τσιπάκι» που θα περιέχει δεν θα περιλαμβάνεται κανένα προσωπικό δεδομένο του κατόχου. Θα λειτουργεί με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα επιβεβαιώνει ότι ο χρήστης είναι και ο κάτοχος της κάρτας.

Ποιες δυνατότητες δίνει στους κατόχους;

4. Στην Κάρτα εμπεριέχεται η ψηφιακή υπογραφή του κατόχου. Μέσω της Κάρτας του Πολίτη θα γίνεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση του κατόχου στο διαδίκτυο για ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος. Προοπτικά θα ενσωματώσει και τις λειτουργίες της φοροκάρτας, οπότε με την «Κάρτα του Πολίτη» ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει ηλεκτρονικά τις αποδείξεις από τις δαπάνες που θα πραγματοποιεί.

Πώς λειτουργεί;

5. Η Κάρτα θα χρησι-μοποιεί διάφορα «ηλεκτρονικά κλειδιά» που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία της εφορίας (για το ΑΦΜ), του υπουργείου Εργασίας (για το ΑΜΚΑ), του υπουργείου Εσωτερικών (αριθμός δημοτολογίου) και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αριθμός δελτίου ταυτότητας).

Ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Κάρτα;

6. Μόνο ο κάτοχος. Οταν όμως ο κάτοχος καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση σε κρατική υπηρεσία, τότε δίνει τη συγκατάθεσή του να γίνει χρήση των δεδομένων του από εξουσιοδοτημένα όργανα (κρατικούς υπαλλήλους). Πιο συγκεκριμένα, εάν ο χρήστης κάνει μία ηλεκτρο-νική αίτηση στην εφορία, τότε οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του στο πρόγραμμα ΤΑΧΙS προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημά του.

Τι γίνεται εάν χαθεί;

7. Ενημερώνεται η Αρχή έκδοσης, η οποία και θα την ακυρώσει έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλον πολίτη, γεγονός που είναι δύσκολο έως αδύνατο. Η νέα κάρτα θα φέρει νέο αριθμό και θα έχει άλλον κωδικό πρόσβασης.

Τι μπορώ να κάνω με την Κάρτα;

8. Κάθε χρήστης θα έχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, δηλώσεων, βεβαιώσεων, δικαιολογητικών, προσφορών, συμμετοχής σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Τι κερδίζω με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές;

9. Τέρμα οι ουρές στα γκισέ των υπηρεσιών. Δεν χρειάζεται να επικυρώσεις αντίγραφα εγγράφων ούτε να επανυποβάλεις δικαιολογητικά, γιατί όλα θα είναι αποθηκευμένα ηλεκτρονικά. Με την Κάρτα θα μπορείς επίσης να πληρώνεις φόρους και πρόστιμα στο κράτος.

Οι καλύτερες ατάκες σε πινακίδες

Για να κλαις από τα γέλια

Πινακίδα σε ταβέρνα:
«ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ!»

Αγγελία σε εφημερίδα της Αθήνας:
«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ» (αντι για Java)

Σε κάποια ταμπέλα κάπου στην Αθήνα:
«ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ. ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Ταμπέλα δίπλα στο δρόμο προς Χανιά:
«ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΑΣΚΟΠΑ»

Πινακίδα:
«ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ»

Πινακίδα σε parking:
«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚ/ΡΙΣΜΑ» (το «Α» φαίνεται πως έπιανε πολύ χώρο)

Αγγελία:
«ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ, ΤΡΙΚΥΚΛΟ»

Πινακίδα σε ενοικιάσεις αυτοκίνητων και μοτοσικλετών:
«DUCKS FOR RENT»

Πινακίδα σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα:
«ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ»

Σε κάποια πινακίδα στην Ασπροβάλτα:
«DOLOMATA ΓΙΑ FISHING»

Ταμπέλα σε κατάστημα στην Αθήνα:
«ΑΝΟΙΚΤΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ»

Ταμπέλα κάπου στην Αθήνα:
«ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ. ΤΗΛ. 100»

Τίτλος ειδήσεων στο Alpha:
«ΓΙΑΓΙΑ 105 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΙΔΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ»

Κάποια ταμπέλα στην Αθήνα:
«ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

Σε καρτοτηλέφωνο με ηλιακό συλλέκτη:
«ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥ»

Πινακίδα σε φράχτη κτήματος:
"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ..."


 

NASA ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΙΑ , UFO ΜΕΡΟΣ 3o

NASA ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΙΑ , UFO ΜΕΡΟΣ 2o

NASA ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΙΑ , UFO ΜΕΡΟΣ 1o

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Θύμα εξωγήινης πειρατείας το Voyager 2


Τριάντα τρία χρόνια μετά την αναχώρησή του από τη Γη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ο ισχυρισμός ότι το Voyager 2 ίσως να έπεσε θύμα πειρατείας από εξωγήινους, καθώς εστάλησαν πίσω στη Γη μηνύματα με δεδομένα, τα οποία οι επιστήμονες της NASA δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν.

Η NASA είχε τοποθετήσει στο Voyager 2 έναν δίσκο 12 ιντσών, που περιείχε μουσική και χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή αυτός ο δίσκος μπορεί να έπεφτε στα χέρια ευφυούς εξωγήινης ζωής.

Σήμερα, το διαστημικό αεροσκάφος στέλνει πίσω στη Γη κάτι σαν... απάντηση. Σήματα σε μία άγνωστη μορφή δεδομένων!

Οι μεγαλύτεροι εγκέφαλοι του επιστημονικού κόσμου δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκρυπτογραφήσουν τις περίεργες αυτές πληροφορίες. Μήπως πρόκειται για κάποιο απόκρυφο μήνυμα;

Ο ειδικός σε θέματα εξωγήινων, Hartwig Hausdorf, δήλωσε: «Φαίνεται σαν κάποιος να επαναπρογραμμάτισε ή να έκανε πειρατεία στο σκάφος -μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια.»

Μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για να λύσουν τις μεταδόσεις δεδομένων από το Voyager 2, το οποίο βρίσκεται κοντά στην άκρη του ηλιακού συστήματος.

Το αεροσκάφος άρχισε να στέλνει στα τέλη του περασμένου μήνα επιστημονικά δεδομένα από απόσταση 8.6 δις μίλια μακριά από τη Γη, σε μία αλλαγμένη μορφή, την οποία δεν μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν οι υπεύθυνοι της αποστολής.

Από τότε, οι μηχανικοί προγραμμάτισαν το Voyager 2 να μεταδίδει μόνο δεδομένα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του σκάφους, όσο αυτοί θα εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα.

Το Voyager 2, που εκτοξεύτηκε το 1977, και το δίδυμό του, Voyager 1, εξερεύνησαν τους γιγάντιους πλανήτες του Δία, του Κρόνου, του Ουρανού και του Ποσειδώνα. Σχεδόν 33 χρόνια μετά, είναι τα πιο απομακρυσμένα από τη Γη αντικείμενα, που κατασκεύασε ο άνθρωπος.

Το Voyager 1 βρίσκεται σε απόσταση 10.5 δις μιλίων από τη Γη και σε περίπου 5 χρόνια αναμένεται να περάσει από τη φωτόσφαιρα, ένα αδιαφανές κέλυφος που δημιουργεί ο ήλιος γύρω από το ηλιακό σύστημα, και να εισέλθει στο διαστρικό διάστημα.

ΠΗΓΗ((http://cine-gear.blogspot.com/2010/05/voyager-2.html ))

Μυστικές υπόγειες βάσεις – καταφύγια για το 2012;

Για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από μυστικές υπόγειες στρατιωτικές βάσεις στην Αμερική 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Φημολογείται ότι πρόκειται για μία καλά κρυμμένη κυβερνητική στρατιωτική βάση που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει περίπου 2000 ανθρώπους όταν χρειασθεί…

Ολόκληρη αυτή η υπόγεια βάση, διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα μεταφορών που συνδέει με σήραγγες χιλιομέτρων όλους τους χώρους. Στις εγκαταστάσεις αυτές υπάρχουν μεγάλες ποσότητες προμηθειών σε νερό, τροφές ακόμα και σπόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές καλλιέργειες. Τα υπόγεια διαμερίσματα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς μεγάλες μεταλλικές πόρτες απομονώνουν τον ένα χώρο από τον άλλο.

Πληροφορίες δεν δίνονται από καμία επίσημη πηγή για το λόγο δημιουργίας αυτής της εγκατάστασης. Όλα αυτά όμως σημαίνουν ότι κάποιοι στην Αμερική γνωρίζουν κάτι περισσότερο και προετοιμάζονται για κάτι σπουδαίο, για κάτι μεγάλο που μόνο λίγοι έχουν την πολυτέλεια να γνωρίζουν; Το βίντεο που ακολουθεί, κυκλοφορεί ελεύθερα στο ίντερνετ. Το γεγονός αυτό για πολλούς αποδεικνύει πως ο ισχυρισμός περί «απόρρητων εγκαταστάσεων που ετοιμάζονται να υποδεχτούν την elite σε περίπτωση για καταστροφής του πλανήτη», είναι εντελώς αβάσιμος. «Αν είχαν διαρρεύσει τόσο απόρρητες εικόνες, πολύ απλά θα απέσυραν σε δευτερόλπτα το βίντεο από το διαδίκτυο».

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Φωτιά από βραχυκύκλωμα σε σπίτι

 Ζάκυνθος
Στις 25.000 ευρώ υπολογίζει η Πυροσβεστική τη ζημιά που υπέστη σπίτι στην περιοχή Άμπουλα του Τραγακίου, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (ώρα 10.25 περίπου).

Το δυσάρεστο συμβάν προκλήθηκε μετά από βραχυκύκλωμα που έγινε σε λαμπτήρα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με συνέπεια να καεί το σαλόνι του σπιτιού, το κλιματιστικό, καθώς και το ψυγείο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 23.50, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από ένα όχημα και τρεις άνδρες της Πυροσβεστικής.

ΑΤΙΑ - UFO - αστέρι της Βεργίνας

Διακοπή του ρεύματος το 2012

Απρόσμενα... περιστατικά


 

Best Epic Fails Ever

Τα καλύτερα Fails του 2009

Πρόσκρουση αστεροειδή στην Γη



Για φανταστείτε να γίνει κάποτε κάτι τέτοιο... Καθόλου απίθανο όμως για το μακρινό μέλλον.

Ένα έτος σε 90 δευτερόλεπτα

Έλληνας γιατρός λύνει το πρόβλημα της φαλάκρας

Τον πρωταρχικό μηχανισμό της φαλάκρας ανακάλυψε μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής...καθηγητή Γιώργο Κωτσαρέλη. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές το θέμα της φαλάκρας έχει σχέση με ένα κυτταρικό πρόβλημα και όχι με την απώλεια τριχών.

Πιο αναλυτικά, το πρόβλημα της φαλάκρας εντοπίζεται στα βλαστικά κύτταρα και πως μελλοντικά με ειδική θεραπεία ίσως λυθεί δια παντός.

Μάλιστα, οι ερευνητές προσανατολίζονται στην κατασκευή μιας ειδικής κρέμας που θα δίνει τη δυνατότητα στα βλαστικά κύτταρα να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Οι μελετητές μέσω πειραμάτων είδαν πως τα σημεία του κεφαλιού των φαλακρών ανδρών που δεν είχαν τρίχες διέθεταν τον ίδιο αριθμό βλαστικών κυττάρων με εκείνων που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ωστόσο, η δυσλειτουργία έγκειται στο γεγονός πως οι φαλακροί άνδρες έχουν λιγότερο ώριμα βλαστικά κύτταρα που έχει ως αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα θυλάκια των τριχών γεγονός που οδηγεί στην παραγωγή ιδιαίτερα λεπτών τριχών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

"Το γεγονός ότι υπάρχει ένας φυσιολογικός αριθμός τέτοιων βλαστικών κυττάρων στο γυμνό δέρμα του κρανίου, μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ξανά αυτά τα κύτταρα", δήλωσε ο κ. Κωτσαρέλης.

Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο εμφανίζεται η ανδρική φαλάκρα ωστόσο υπάρχει μια ένδειξη ότι σχετίζεται με την τεστοστερόνη αλλά και την κληρονομικότητα.

Πριν από τέσσερα χρόνια η ίδια ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως τα θυλάκια των τριχών στα ενήλικα ποντίκια αναγεννιούνται με την εκ νέου ενεργοποίηση των γονιδίων.

Η επόμενη μελέτη της ομάδας θα αφορά τη γυναίκεια φαλάκρα

Ματαιώθηκε η προβολή της «αυτοψίας» του Μάικλ Τζάκσον

Στις καλένδες παραπέμφθηκε η προβολή του ιατρικού ντοκιμαντέρ με θέμα την «αυτοψία» του Μάικλ Τζάκσον, που ήταν προγραμματισμένο να βγει στον «αέρα» σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Ιανουαρίου, από το Discovery Channel... Το τηλεοπτικό δίκτυο ματαίωσε την προβολή του ύστερα από απαίτηση των εκτελεστών της διαθήκης του βασιλιά της ποπ, αλλά και εξαιτίας της δυσαρέσκειας χιλιάδων θαυμαστών του. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Discovery Channel, πάντως, φαίνεται να έπαιξε το γεγονός ότι σήμερα αρχίζει η προκαταρκτική εξέταση του θεράποντος ιατρού του Τζάκσον, δόκτορος Κόνραντ Μιούρεϊ, για να αποφασιστεί αν θα οδηγηθεί σε δίκη για ανθρωποκτονία εξ αμαλείας ή όχι.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον πάντως, Τζον Μπράνκα και Τζον Μακλέιν, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του καναλιού να μην προχωρήσει στη μετάδοση του ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η αυτοψία του Μάικλ Τζάκσον: Τι πραγματικά τον σκότωσε», το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «σοκαριστικά κακόγουστο».

Πες όχι στα διόδια!

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αντί να μειώνονται τα διόδια ακριβαίνουν χρόνο με το χρόνο....
Πληρώνουμε επί δεκαετίες διόδια για δρόμους που δεν είναι εθνικοί οδοί, πληρώνουμε διόδια για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα. Η κατάσταση χειροτέρεψε από τη στιγμή που οι δρόμοι παραδόθηκαν στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Οι εταιρείες στις οποίες παραχωρήθηκαν οι εθνικές οδοί, άρχισαν από την επόμενη ημέρα της παραχώρησης να εισπ! ράττουν διόδια, χωρίς να πραγματοποιήσουν το παραμικρό έργο!
Αντιδρούμε, σαν ενεργοί πολίτες που αρνούμαστε να μας κλέβουν συνεχώς. Αποφασίσαμε να περνάμε καθημερινά χωρίς να πληρώνουμε, απαιτώντας να ανοίγουν οι μπάρες. Κινηθήκαμε παράλληλα με τα αντίστοιχα κινήματα ενάντια στα διόδια σε όλη τη χώρα και από κοινού θέσαμε στο στόχαστρο τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων σε ιδιώτες. Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κοινών μας δράσεων δημιουργήθηκε το Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των διοδίων.

Η πρακτική ολοένα και περισσότερων πολιτών, που διέρχονται από τα διόδια αρνούμενοι να πληρώσουν, έχει ως εξής:

· Δηλώνουμε στην/στον υπάλληλο ότι δεν πληρώνουμε και απαιτούμε να ανοίξει τη μπάρα.
· Το μόνο στοιχείο που δίνουμε είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας. Δε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ούτε υπογράφουμε ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί.
· Τελευταία οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει την τακτική να μην ανοίγουν τις μπάρες για να περάσεις μετά την άρνηση πληρωμής με το πρόσχημα ότι θα πρέπει πρώτα να έρθει η τροχαία. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας, την ανοίγουμε μόνοι μας (πράγμα που, σε ορισμένους σταθμούς διοδίων, γίνεται εύκολα σπρώχνοντάς την) γνωρίζοντας ότι η παρεμπόδιση της διέλευσης από τη μεριά των εταιρειών είναι παράνομη και συνιστά ποινικό αδίκημα. Άλλωστε οι ίδιες οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στις εταιρείες αναφέρουν ότι η άρνηση πληρωμής από τη μεριά των πολιτών είναι αστική διαφορά με την εταιρεία, στην οποία το δημόσιο (αστυνομία, τροχαία, ΔΟΥ κ.λπ.) δεν έχει καμία ανάμιξη. Η άρνηση πληρωμής δεν αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ.
· Στην παραπάνω περίπτωση αν δεν μπορούμε να σηκώσουμε την μπάρα, καλούμε εμείς την αστυνομία και της ζητάμε να επέμβει για να σταματήσει η παράνομη «κράτηση» μας και η παρακώλυση της ελεύθερης μετακίνησης που εφαρμόζει η εταιρεία εκείνη τη στιγμή.
· Πολλοί συμπολίτες μας έχουν προχωρήσει ήδη σε μηνύσεις κατά των υπεύθυνων των σταθμών διοδίων όταν τους παρακρατούν παράνομα στα διόδια στην περίπτωση που αρνούνται να πληρώσουν και να δώσουν τα στοιχεία τους. Εδώ το πρότυπο μήνυσης που χρησιμοποιείται στη ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε. το οποίο μπορούμε να έχουμε τυπωμένο στο αμάξι μας για παν ενδεχόμενο.
Κατεβάστε εδώ και τυπώστε το σηματάκι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για το αυτοκίνητο σας
Η πρακτική της άρνησης πληρωμής εφαρμόζεται από χιλιάδες οδηγούς σε όλους τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών. Ο μόνος σταθμός διοδίων που ελέγχεται ακόμα από το δημόσιο είναι αυτός των Μαλγάρων στο νομό Θεσσαλονίκης και ο μοναδικός στον οποίο μπορεί άμεσα να επέμβει κάποια η τροχαία σε περίπτωση άρνησης πληρωμής και να επιβληθεί πρόστιμο. Στην περίπτωση των σταθμών διοδίων της Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών η άρνηση πληρωμής ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο δρόμος δεν πληροί τις προδιαγραφές εθνικής οδού και δε θα έπρεπε να εισπράττον! ται διόδια. Για την περίπτωση της ΕΟ Πατρών Κορίνθου δες επίσης το http://www.pesoxi.gr/
Ενας αγανακτησμένος Έλληνας φορολογούμενος που εκτελει συχνά το δρομολόγιο Αθηνα - Θεσσαλονίκη.
Αναγνώστης
-------------------------------------------------

Διόδια; ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Μπορεί στον Νομό μας (Τρικάλων) να μην έχουμε ακόμη διόδια. Θα μας τα βάλουν με την Ε-65, όπως ετοιμάζονται να βάλουν διόδια απ’ το 2010 και στην Εγνατία Οδό. Το πρόβλημα των διοδίων αφορά και μας τους Τρικαλινούς, αφού τα χρυσοπληρώνουμε κάθε φορά που οδεύουμε προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα – Βόλο. Ιδιαίτερα τώρα ενόψει εορτών που θα αυξηθούν οι μετακινήσεις μας.Τα διόδια πυκνώνουν ραγδαία σ’ όλη την Επικράτεια και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο η Ελλάδα θα θυμίζεÎ! ¹ κατεχόμενη Παλαιστίνη! Ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα και μας χαρατσώνουν ληστρικά. Οι αντιδράσεις των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας κατά των διοδίων διευρύνονται και εντείνονται συνεχώς. Κορυφαία η κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής, όταν με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων, για δύο ώρες περίπου άνοιξαν οι σταθμοί όλων των διοδίων της χώρας και οι δρόμοι ήταν ελεύθεροι. (Οι Θεσσαλοί συγκεντρωθήκαμε σ! τα διόδια Μοσχοχωρίου Λάρισας).Ξεπούλημα δρόμων και χαράτσωμα πολιτών ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια καταβάλλουμε. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ γιατί τα διόδια επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις που επιτρέπουν στις «παραχωρησιούχες» εταιρείες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνουν κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!
Νομική προσέγγιση: Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής. Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός! γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Για όλους τους παραπάνω λό! γους πρέπει να θεωρείται βέβαιο όÏ! �ι εά ν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει. Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.)!!!
Αναγνώστης

-------------------------------

Μιλώντας για τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους,σύμφωνα με όσα γράφει τώρα το in.gr ο υφυπουργός Υποδομών είπε:
..«Υπάρχει η απειλή να φύγουν. Επισήμως δεν μας έχουν θέσει το ζήτημα, αλλά το ακούμε δεξιά κι αριστερά» τόνισε ο κ. Μαγκρίωτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ..
..Αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν υφυπουργός να κάνει δηλώσεις με βάση το τι ακούει από δεξιά και αριστερά;
΄Ετσι πετάει καθένας ό,τι θέλει και μετά λέει οτι το ακούει από δεξια κι αριστερά;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

----------------------------------

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες, στις οποίες έχει παραχωρηθεί ο αυτοκινητόδρομος, περνούν στην αντεπίθεση, καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το πράσινο φως για τη φωτογράφιση όλων εκείνων των οδηγών που με τα οχήματά τους αψηφούν τους σταθμούς των διοδίων.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος λειτουργίας της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», Γιάννης Νασούλης, δήλωσε ότι «στο εξής ο χρήστης θα φωτογραφίζεται και η αρμόδια αρχή του Δημοσίου θα αποστέλλει στην εταιρεία τα στοιχεία του- μετά και την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τότε η εταιρεία θα ενημερώνει τον οδηγό πως έχει 15 ημέρες να πληρώσει το αντίτιμο του διοδίου, αλλιώς μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, θα εκδίδεται διαταγή πληρωμής για το αντίτιμο του διοδίου και το 20πλάσιό του ως πρόστιμο»
Αναγνώστης

------------------------------------

μπορεί καποιος σε αυτη τη χωρα να μου απαντηση γιατι πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας και διοδια μαζι στην ουκαντα καλυτερα ειναι φτανει πια αρκετα πληρωσαμε. Τωρα το κρατος θα παει με τους επειχηρηματιες και εμεις ο απλος λαος μονοι μας!!!!!!! Μην φοβαστε ειμαστε περισσοτεροι!!!!!
Αναγνώστης

----------------------------------------

Αφού οι ίδιοι έχουν βγάλει νόμο που απαγορεύει στο δημόσιο να αναμειχθεί στην είσπραξη των διοδίων! Εξάλλου, δεν υπάρχουν βοηθητικοί δρόμοι σε καμμία Εθνική Οδό, άρα θα πάρουν τα ακατονόμαστα! Τι νομίζουν δηλαδή, ότι είμαστε κορόιδα? Θεωρώ πως ψάχνουν αφορμή να εξεγερθούμε και να δικαιολογήσουν την αποτυχημένη τους πολιτική και την προδοσία στην Ελλάδα! Αφού αυτοί θα μας ζητούν το λόγο γιατί δεν πληρώνουμε κι εμείς θα τους λέμε ότι δεν υπάρχει παράλληλη βοηητική οδός δίπλα στην εθνική!
Aναγνώστης

------------------------------------------

Επειδη πλεον τα πραγματα με την ασυδοσια και την αυθαιρεσια του μορφωματος που λεγεται «Κρατος» και της καθε ιδιωτικης εταιριας- ιδιωτικου συμφεροντος- νταβατζη, που εκ του πονηρου και αυθαιρετα νομιζουν οτι εχουν το νομιμο δικαιωμα να κανουν οτι θελουν..
οι σταθμοι διοδιων ειναι παρανομοι διοτι:
1) Ο δομος ειναι Εθνικος, δηλαδη δημοσιος δηλαδη καθε ιδιωτικο, απαγορευεται.
2) τα κτισματα δεν εχουν την προβλεπομενη αδεια απο την πολεοδομια. Την αδεια αυτη δεν προκειται να την παρουν ποτε, διοτι οπως ειπαμε ο δρομος ειναι δημοσιος (εθνικος) αρα, δεν μπορει κανενας ιδιωτης να χτισει οτιδηποτε εκει.
3) Οι καμερες που λειτουργουν εκει δεν ειναι νομιμες. Και ουτε ποτε θα γινουν νομιμες διοτι ειναι ιδιωτικες καμερες σε δημοσιο χωρο!
4) Η μπαρες που βαζουν, συνηστουν καργα παρανομια! Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να εμποδιζει την ελευθερη διελευση σε δημοσιο δρομο- χωρο κλπ. Δηλαδη εαν παει να περασει ενα στρατιωτικο οχημα, ή ενα περιπολικο της ΕΛΑΣ, θα σταματησει σε μια μπαρα επειδη ετσι νομιζουν οι ιδιωτες κλεφτες; ΧΑ!
5) Το οτι δηθεν «τσεκαρουν» οι υπαλληλοι, τους αριθμους των πινακιδων των οχηματων, δεν σημαινει απολυτως τιποτα και για κανενα! Το οτι ο οποισδηποτε μπορει να στηθει σε μια γωνια, μια διασταυρωση, εναν δρομο κλπ, και μπορει να ψτιαξει μια ατελειωτη λιστα με αριθμους πινακιδων, δεν σημαινει οτι αυτη η λιστα εχει και καποια ισχυ!! Μονο εντεταλμενα ενστολα η μη, οργανα του κρατους, σε διατεταγμενη υπηρεσια μπορουν να συνταξουν και να δημιουργησουν τετοια στοιχεια, για χρηση τους σε περαιτερω δημοσιες- κρατικες διαδικασιες! Ενας ιδιωτης (στην! προκειμενη περιπτωση οι υπαλληλοι των ιδιωτικων διοδιων) δεν εχει ουτε την αποστολη να το κανει αυτο, ουτε την εντολη, ουτε ειναι στη δικαιοδοσια του, ουτε εχουν οι δηθεν λιστες με τα στοιχεια καποια νομικη- νομιμη ισχυ. Μονο οι πολιτικες και στρατιωτικες αρχες ασφαλειας νομιμοποιουνται να το κανουν αυτο.
6) Σε οσους οδηγους κανουν το λαθος να πιασουν συζητηση με τους ιδιωτες κλεφτες, τους ζητουν στοιχεια ταυτοτητας! Για να γνωριζει ο κοσμος, τετοιες πραξεις, λεγονται ανακριτικες και τις πραγματοποιουν νομιμα μονο οι ανακριτικοι ενστολοι, η οχι υπαλληλοι ( αστυνομικοι, λιμενικοι, πυροσβεστες, στρατιωτικοι, ανακριτες κλπ). Οποισδηποτε αλλος πραξει ετσι, διαπραττει το αδικημα της παραποιησης αρχης! Οποτε συλλαμβανεται και τιμωρειται αναλογως. Οποτε, οσοι οδηγοι να ξερετε σας ζητησουν στοιχεια ταυτοτητας, καλεστε την ΕΛΑΣ για να τους συλλαβει!
7) Οι δρομοι προυπηρχαν και κατασκευαστηκαν με τα δικα μας χρηματα απο τα παλαια διοδια, απο τους φορους κλπ, οποτε δεν ξαναπληρωνουμε διοδια!
8) Εχουμε ηδη πληρωσει Τελη Κυκλοφοριας, με την ενδειξη, να κυκλοφορουμε ελευθερα σε ολους τους ελληνικους δημοσιους δρομους, οποτε αφου οι δρομοι αυτοι ειναι δημοσιοι- εθνικοι, δεν πληρωνουμε διοδια!
9) Αν ποτε γινει καποια δικη σε καποιο δικαστηριο, ο οποιοσδηποτε δικαστης, πριν απο οποιαδηποτε αποφαση, θα πρεπει να «χαρακτηρησει» τον δρομο δημοσιο η ιδιωτικο και επισημα, προκειμενου να δεουμε εαν ισχυει το τελος διοδιου ή οχι. Οποτε, εαν ειναι δημοσιοι οι δρομοι, πρεπει παραυτα, να ξηλωθουν τα διοδια! Εαν ομως ειναι οι δρομοι ιδιωτικοι, τοτε να μην κυκλοφορει κανενας, και φυσικα να μας δωσουν οι κυβερνωντες το μεριδιο που μας αναλογει απο την πωληση τους σε ιδιωτες! Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μπορει να ειναι δημοσιος ο δρομος ! με μια λωριδα ιδιωτικη, με μπαρες και τελη, σαν τον Αλλη Μπαμπα και τους 40 κλεφτες, που εκλειναν τα περασματα στα βουνα, ετσι ωστε να πληρωνουν τελη οι ατυχοι διαβατες!
10) Γενικα, μην ψαρωνετε με τις δηθεν απειλες και τα ψεματα των αρμοδιων υπουργων της κυβερνησης, γιατι αυτη ειναι η υστατη τους προσπαθεια να μας κλεψουν ξανα!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ:
ΕΑΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ, Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ, ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟΥ, Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΜΠΑΡΑΣ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ! ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;
Aναγνώστης

Απογείωση... με νερό!!

 

Η τρέλα δεν πάει μόνο... στα βουνά. Πάει και στο νερό

Όλα είναι πιθανά



Everything is Possible

Ο Conrad Murray υπέυθυνος για τον θάνατο του Michael Jackson

Ο γιατρός του Michael Jackson, Conrad Murray ζήτησε από έναν από τους σωματοφύλακες του για να κρύψει ιατρικά σύνεργα λίγο πριν τον θάνατο του τραγουδιστή, τον Ιούνιο του 2009.
Ο Murray χθες (4 Ιανουαρίου), συμμετείχε σε προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ώστε να αποφασίστει κατά πόσον θα πρέπει να δικαστεί για την ακούσια ανθρωποκτονία του Jackson.
Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν ότι αντιμετώπισε την αϋπνία του τραγουδιστή με αμέλεια.

Ο Εισαγγελέας David Walgren δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Murray περίμενε μέχρι και 21 λεπτά μεχρι να ειδοποιήσει τις αρχές για την κατάσταση του Jackson.

Πρόσθεσε ότι ο Murray είχε πει σε έναν από τους φρουρούς ασφαλείας του Jackson να συλλέξει τα ιατρικά σύνεργα και τα άλλα στοιχεία πριν οι αρχές φτάσουν στο μέγαρο όπου ο τραγουδιστής διέμενε.
Ο γιατρός είχε χορηγήσει στον τραγουδιστή ένεση του αναισθητικού Propofol τη νύχτα που πέθανε, αλλά είπε ότι η ποσότητα δεν ήταν αρκετή για να τον σκοτώσει.
Ο Murray αντιμετωπίζει μέχρι και τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αν καταδικαστεί.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αστεία βιντεάκια

Γελάστε με την ψυχή σας.

Του κόσμου τα παράξενα Video 2

Είμαστε για γέλια...

Του κόσμου τα παράξενα Video 1

Παντού υπάρχουν τρελοί...

Τα πιο παράξενα κτήρια του κόσμου

Αν νομίζετε ότι ο κόσμος είναι στα.... ίσια του, κάνετε λάθος.
Δείτε τα πιο παράξενα και περίεργα κτήρια στον κόσμο!!

Συνήλθε μετά από ατύχημα και μιλούσε άλλη γλώσσα!

Το πόσο λίγα γνωρίζουμε τελικά για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου φάνηκε για άλλη μια φορά, όταν Τσέχος μοτοσικλετιστής που δεν γνώριζε ούτε μια αγγλική λέξη συνήλθε μετά από ατύχημα και μίλαγε άπταιστα αγγλικά. 

Ο 18χρονος Matej Kus, ο οποίος δεν μπορούσε να συντάξει ούτε μια πρόταση στα αγγλικά, έτρεχε πριν από λίγες μέρες σε αγώνες ταχύτητας με μηχανές στην Γλασκόβη, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, έπεσε στην άσφαλτο και χτυπήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι από διερχόμενο αντίπαλο του.

Αφού έμεινε αναίσθητος επί 45 λεπτά, συνήλθε ρωτώντας τους τραυματιοφορείς σε άπταιστα αγγλικά που βρισκόταν και τι είχε συμβεί. Για τις επόμενες 48 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η μερική αμνησία του 18χρονου, επικοινωνούσε με τους γύρω του στα αγγλικά. Όταν όμως επανήλθε πλήρως η μνήμη του, εξαφανίστηκε η «ικανότητα» του στα αγγλικά.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι το περίεργο περιστατικό οφείλεται σε σπάνιο σύνδρομο (Foreign Accent Syndrome), το οποίο προκαλείται από είτε από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο, είτε από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι που προκαλεί βλάβη στα σημεία του εγκεφάλου που ελέγχουν την ομιλία.

Λέτε άμα σπάσω το κεφάλι μου να μάθω Σουαχίλη...

Νεκροψία σε ζωντανό...

Ναι... το είδαμε κι αυτό. Νεκροψία σε ζωντανό. Μην αγχώνεστε δεν έγινε στην Ελλάδα αλλά στην Βενεζουέλα. Μάρτυρας ο 33χρονος Carlos Camejo που μετά από τροχαίο μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νεκροτομείο. Εκει οι ιατροδικαστές άρχισαν την νεκροψία. Οταν όμως πήγαν να κάνουν τομή στο πρόσωπο του.....ας το πούμε "νεκρού", το θύμα άρχισε να αιμορραγεί. Ο κακομοίρης ήταν αναίσθητος και ο αφόρητος πόνος τον έκαναν να "ξυπνήσει".
O ίδιος ο "νεκρός" δήλωσε «Ήμουν αναίσθητος αλλά συνήλθα εξαιτίας του αφόρητου πόνου». «Η γυναίκα μου κλήθηκε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα μου και τελικά με βρήκε να περπατάω στο διάδρομο» πρόσθεσε.

Δεν θα ταν τραγικό να γλίτωνε ολόκληρο ατύχημα και να τον σκότωναν οι ιατροδικαστές. Πάντως απορώ πως έγινε τέτοιο σφάλμα. Ελεος ούτε στον "Μπανανισταν" δε γίνονται αυτά.

Τροχαίο του έσωσε τη ζωή..?


Ο 43χρονος Bryan Rocco έτρωγε ενώ οδηγούσε, με αποτέλεσμα μια ροδέλα κρεμμυδιού να κολλήσει στο λαιμό του. Ο άνδρας πνιγόμενος λιποθύμησε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να ξεφύγει από την πορεία του, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να χτυπήσει στο κράσπεδο και τελικά να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του πέφτοντας πάνω σε ένα δέντρο στην άκρη του δρόμου.Η ισχυρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα η ροδέλα τελικά να ξεκολλήσει από το λαιμό του κι έτσι ο 43χρονος να σωθεί από βέβαιο πνιγμό και μάλιστα χωρίς να τραυματιστεί από το ατύχημα.

Τελικά συμβαίνουν πολλά τρελά πράματα στον κόσμο..

Αυτό το ξέρατε?

111,111,111² = 12,345,678,987,654,321

1 στους 4 αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση!


Aν και ο πληθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα
είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.


Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να
διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.

Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη
φωτιά είναι οι Adaman και οι Πυγμαίοι.

Αράπικα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!


Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!


Είναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας
υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα
ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.


Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!


Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική!


Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης
αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.


Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας
21" τηλεόρασης!


Η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει 300 μέτρα
ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο.


Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αφτιά της με την γλώσσα της!


Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της!


Η καρδιά του σκύλου χτυπά 40 φορές περισσότερο από την δική μας!


H κάρτα του Al Capone έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.


Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.


Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13


Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας,
εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.


Η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000
μέτρων, είναι σχεδόν άφλεκτη. Η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο
είναι τόσο μικρή, που μόλις και μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τη
φωτιά.


Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy
Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που
εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!


Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ",
στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές
που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!


Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου.
Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ
Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του
Μεξικού.


Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2
βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)


Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!


Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.


Κάθε στιγμή το 70% των οδηγών του κόσμου υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας!


Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του
θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού
νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας
ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα
ρούχα του θύματος.


Μαφία (MAFIA) σημαίνει: Morte Allafrancia Italia Anela, δηλαδή:
Θάνατος στη Γαλλία είναι της Ιταλίας ο πόνος!


Με εξαίρεση τις σημαίες της Ελβετίας και του Βατικανού που είναι
τετράγωνες, οι σημαίες όλων των άλλων χωρών είναι ορθογώνιες
παραλληλόγραμμες.


Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του
1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην
απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...


Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να
αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το
κάνει ποτέ αυτό.


"Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν
δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα
(6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)


Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.


Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στην Νότιο Αμερική, μπορεί να
περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν
υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει.


Ο γαιοσκώληκας έχει 5 καρδιές!


Ο ελέφαντας δεν φοβάται τα ποντίκια!


Ο ελέφαντας είναι το μόνο ζώο με 4 γόνατα!


Ο ελέφαντας είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει!


O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.


Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα
να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.


O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.


Ο Μότσαρτ δεν είχε πάει σχολείο!


Ο παράνομος τζόγος είναι πολύ διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της
Αμερικής, σε σημείο που οι ετήσιες εισπράξεις του ξεπερνούν τα
συνολικά έσοδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας. Αντίθετα, οι
Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός της γης που δεν ασχολείται με τυχερά
παιγνίδια.


Ο πληθυσμός των προβάτων στην Αυστραλία είναι κατά 10 φορές
μεγαλύτερος από των ανθρώπων!


Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι
δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!


Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι
όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια.


Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.


Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους


Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορές συχνότερα απ' ότι οι άντρες.


Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες!


Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο
απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου
λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.


Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική
βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο
με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι
οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.


Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα
και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.


Οι νυχτερίδες πάντα στρίβουν αριστερά μόλις βγαίνουν από μια σπηλιά!


Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της
ζωής τους, τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.


Πριν το θρίαμβο του Κώστα Κεντέρη, οι Αμερικανοί ήταν αήττητοι στα 200
μ. από το 1976.


Στα αντρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, στα
γυναικεία στην αριστερή!


Στην Κίνα γιορτάζουν τα γενέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια!


Στην Κίνα η νύφη ντύνεται στα κόκκινα και όχι στα λευκά!


Στην "Τορά", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία
της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι
απαγορεύσεις!


Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο.


Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γενετής, αλλά οι μύτες και
τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν


Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους
ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.


Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν
πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.

Του πήρε το ταξί

Σήμερα τα ξημερώματα στις 05:22 στην Αθήνα, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με την Πλατεία Κουμουνδούρου... ένα άνδρας με την απειλή σύριγγας αφαίρεσε από έναν επαγγελματία οδηγό το ταξί του. Το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητό μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε και ο δράστης συνελήφθη. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από Α.Τ. Ομόνοιας.

1,5 εκατ. $ κόστισαν οι διακοπές του Ομπάμα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι δύο εβδομάδες των χριστουγεννιάτικων διακοπών στη Χαβάη του Μπαράκ Ομπάμα, της συζύγου του Μισέλ και των δύο παιδιών τους κόστισαν στους Αμερικανούς τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο δολάρια!

Τα περισσότερα χρήματα, περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, κόστισε η μεταφορά του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα με το Air Force One, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό, 251.000 δολάρια, δόθηκε για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών των αστυνομικών. Ενδεικτικό της υπερβολής είναι ότι για να μεταβεί ο Ομπάμα στο σπίτι του παιδικού του φίλου Μπόμπι Τίτκομπ έκλεισαν για το κοινό όλοι οι δρόμοι, ενώ η προεδρική συνοδεία ήταν ένα κομβόι αποτελούμενο από 20 οχήματα!

Εκτός από τη Μισέλ, τη Σάσα και τη Μάλια, που η μεταφορά τους κόστισε 63.000 δολάρια, στη Χαβάη παραβρέθηκαν και 24 ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου έναντι άλλων 134.000 δολαρίων! Τα υπόλοιπα έξοδα ήταν 38.000 δολάρια για τη διαμονή της οικογένειας σε παραθαλάσσιο θέρετρο, άλλα 16.000 δολάρια για μπανγκαλόου δίπλα στη θάλασσα, στα οποία έμεναν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, και άλλα 10.000 δολάρια για ασθενοφόρο σε περίπτωση ανάγκης.

Έκλειψη ηλίου για τρεις ώρες


Μερική έκλειψη ηλίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι προφυλάξουν ανάλογα τα μάτια τους και κοιτάξουν ψηλά το πρωί της Τρίτης 4 Ιανουαρίου.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό και στην Ελλάδα, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, από τις 8:57 έως τις 11:58, με αποκορύφωμα τις 10:23 (ώρα Ελλάδος), όταν η Σελήνη θα καλύψει περίπου τα δύο τρίτα του δίσκου του Ήλιου. Η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου θα συμβεί την 1η Ιουνίου 2011 και θα είναι ορατή από τη Σιβηρία, τη βόρεια Κίνα, την Αλάσκα και τον Καναδά, αλλά όχι από την Ελλάδα. Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2012 και θα είναι ορατή μόνο από την Αυστραλία, τη Ν.Ζηλανδία, το νότιο Ειρηνικό και τη Νότια Αμερική.

Στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί της Τρίτης, μέλη της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτέχνες αστρονόμοι θα έχουν εγκαταστήσει τηλεσκόπια στη είσοδο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει με ασφάλεια το φαινόμενο.

Ασφάλεια

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τις συνέπειες της άμεσης παρακολούθησης της έκλειψης στα μάτια. Ακόμα και πέντε δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα μάτια, ακόμα και τύφλωση, λόγω καταστροφής των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς. Ο ασφαλέστερος τρόπος για άμεση παρατήρηση είναι η χρήση ειδικά σχεδιασμένων ηλιακών φίλτρων, που τοποθετούνται στον εξοπλισμό των τηλεσκοπίων, των κιαλιών ή των ειδικών γυαλιών. Τα απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία.

Ιστορικά

Από την Ελλάδα κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα παρατηρήθηκε μία μόνο ολική ηλιακή έκλειψη στις 19 Ιουνίου 1936 και δύο δακτυλιοειδείς εκλείψεις στις 21 Μαΐου 1966 και στις 29 Απριλίου 1976. Στη διάρκεια του 21ου αιώνα στην χώρα μας υπήρξε μια ολική έκλειψη, στις 29 Μαρτίου 2006, που ήταν όμως ορατή μόνο από το Καστελόριζο, ενώ άλλη μια θα συμβεί ξανά στις 21 Απριλίου 2088, η οποία θα είναι ορατή σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Θα υπάρξει και μία δακτυλιοειδής, την 1η Ιουνίου 2030. Η αρχαιότερη αναφορά μιας ολικής ηλιακής έκλειψης προέρχεται από την Κίνα και ανάγεται στο έτος 2138 π.Χ., αν και ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για μύθο. Υπάρχουν επίσης αναφορές εκλείψεων στα Ασσυριακά Χρονικά, στην Παλαιά Διαθήκη και στους Βαβυλώνιους.

Συχνές είναι οι αναφορές από τους αρχαίους Έλληνες. Ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι μία αναφορά στην Οδύσσεια του Ομήρου (20, 355) ίσως να σχετίζεται με την ηλιακή έκλειψη της 16ης Απριλίου του 1178 π.Χ. συγγραφείς. Βρίσκουμε επίσης σχετικές αναφορές στον Αρχίλοχο (648 π.Χ.), τον Ξενοφώντα, τον Ηρόδοτο, τον Πίνδαρο, τον Θουκυδίδη, τον Αριστοφάνη, τον Πλούταρχο, τον Πολύβιο, τον Διόδωρο, τον Πτολεμαίο και άλλους. Ο Ίππαρχος, που θεωρείται και "πατέρας" της Αστρονομίας, κατόρθωσε να υπολογίσει την απόσταση της Σελήνης από τη Γη χάρη σε δύο παρατηρήσεις της έκλειψης του 130 π.Χ., με τη βοήθεια της τριγωνομετρίας.

Το φαινόμενο

Η αιτία των ηλιακών εκλείψεων, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, είναι η περιφορά της Σελήνης γύρω από τη Γη και η σκιά που αφήνει πάνω στον πλανήτη μας, όταν τα τρία ουράνια σώματα (Γη-Σελήνη-Ήλιος) ευθυγραμμίζονται. Η σκιά αυτή αποτελείται από έναν εσωτερικό κώνο πλήρους σκιάς, που λέγεται κύρια σκιά, και μια περιοχή μερικής σκιάς, που λέγεται παρασκιά. Όταν μια έκλειψη του Ήλιου παρατηρείται από μια περιοχή της Γης στην οποία πέφτει η παρασκιά (όπως, στη συγκεκριμένη περίπτωση της 4ης Ιανουαρίου, συμβαίνει στην Ελλάδα), η Σελήνη καλύπτει ένα μόνο τμήμα του Ήλιου και τότε λαμβάνει χώρα μια μερική έκλειψη του Ήλιου. Όταν ο παρατηρητής κοιτάζει τον Ήλιο από μια περιοχή που καλύπτεται από την πλήρη σκιά της Σελήνης, τότε ο Ήλιος είναι τελείως αθέατος και η έκλειψη του Ήλιου είναι ολική. Η παρατήρηση μιας ολικής ηλιακής έκλειψης από μία δεδομένη γεωγραφική περιοχή είναι αρκετά σπάνια και γίνεται κατά μέσο όρο κάθε 360 χρόνια.

Η επόμενη ορατή ολική έκλειψη ηλίου στην Ελλάδα το 2088 

Αυτοκίνητο... που πετάει!!!

Ένα αυτοκίνητο απίστευτα φανταστικό. Το αυτοκίνητο που πετάει. Τι σου κάνει η φαντασία του ανθρώπου, η τεχνολογία, και λίγη... τρέλα. Το μέλλον μας υπόσχεται πολλά πάντως. Δείτε.

Άσκηση ρουτίνας...

Στρατιώτης κατά την άσκηση ρουτίνας. Τώρα ποιος φταίει... ο σκύλος η ο στρατιώτης.
Μάλλον τάθελε και ο κ... "μπιπ" του.

Αστεία ατυχήματα στο νερό.


Δέρμα... λάστιχο!!

Δέρμα.. λάστιχο για πολλές χρίσεις, όπως για τραπεζομάντιλο, καλαθάκι μεταφοράς shopping , για μάσκα αερίων και άλλα πολλά... Δείτε και θα καταλάβετε.

Ο επιμένων.. Νικά!!

Τελικά η φράση "ο επιμένων νικά" ισχύει? Εγώ νομίζω πως ναι. Και αν δεν με πιστεύετε, το βίντεο αυτό θα σας το επιβεβαιώσει. Τώρα όσο αναφορά το αποτέλεσμα... ας αρκεστούμε στο ότι το δοκιμάσαμε. Δείτε το.

Έσπασε ο τροχός; Υπάρχει λύση!!!

Έσπασε ο τροχός στο αμάξι σας η στο τρέιλερ, η εν πάση περιπτώσει σε οποιοδήποτε άλλο τροχήλατο? Υπάρχει λύση για όλα. Ο άνθρωπος πάντα βρίσκει λύσεις... Σας προτείνουμε να δείτε το βίντεο, πάρτε μαθήματα, και... αχρείαστα να είναι.

Strange pictures



Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εορταστικό γεύμα από τα χεράκια... εκτυπωτή

Έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή φαγητών αναπτύσσουν Αμερικανοί επιστήμονες, που ελπίζουν πως μία μέρα, ίσως γίνει τόσο κοινός στα νοικοκυριά, όσο είναι σήμερα ο φούρνος ή το μίξερ!

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Σύνθεσης του πανεπιστημίου Κορνέλ, με επικεφαλής τον δρα Τζέφρι Ίαν Λίπτον, σύμφωνα με το BBC, εργάζονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος με την ονομασία Fab@home. Αρκεί να βάλει κανείς μέσα στον εκτυπωτή-φούρνο τις πρώτες ύλες για το μαγείρεμα (αντί για μελάνι!), να «φορτώσει» την κατάλληλη συνταγή-εφαρμογή (FabApp) και το μηχάνημα θα αναλάβει να κάνει το μαγείρεμα και να…τυπώσει το φαγητό στην ώρα του.
Το λογισμικό θα επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει κατά βούληση τη γεύση του φαγητού και άλλες ιδιότητές του. Αν τέτοια μηχανήματα υλοποιηθούν με επιτυχία στο μέλλον, «απειλούν» να αλλάξουν το μέλλον του μαγειρέματος όπως το ξέραμε τόσους αιώνες. Oι ερευνητές πιστεύουν πως, μεταξύ άλλων, όσοι έχουν συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες από τους γιατρούς τους, θα μπορούν με ευκολία να εφαρμόζουν πλέον το κατάλληλο για την υγεία τους διατροφικό πρόγραμμα, ενώ οι έμπειροι σεφ θα μπορούν να πειραματίζονται με μεγαλύτερη ευκολία και φαντασία, αλλά και να δημιουργούν φαγητά κατά παραγγελία για απαιτητικούς πελάτες. Αν και άλλες ερευνητικές ομάδες (π.χ. στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ) μελετούν τη δυνατότητα εκτύπωσης φαγητού, οι ερευνητές του Κορνέλ φαίνεται να έχουν προχωρήσει περισσότερο, έχοντας ως στόχο ένα σχετικό φτηνό εκτυπωτή, που θα μπορεί να εκτυπώνει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών.
Η τεχνική βασίζεται στην εκτύπωση (εναπόθεση) «μελανιού» (φαγητού) σε διαδοχικές γραμμές και στρώματα με βάση τις οδηγίες του λογισμικού, το οποίο καθορίζει με ακρίβεια ποιο υλικό θα πάει που και με ποια σειρά. Ο χρήστης, αφού πατάει το κουμπί της εκτύπωσης, θα μπορεί να καθορίζει σε πόσα «αντίγραφα» (μερίδες) θα τυπωθεί το φαγητό. Οι πρώτες ύλες που μπορούν προς το παρόν να χρησιμοποιηθούν, είναι όσες μπορούν να τοποθετηθούν και στη συνέχεια να εξαχθούν από τις σύριγγες «μελάνης», συνήθως σε υγρή ή λιωμένη μορφή, συμπεριλαμβανομένου τυριού, του βουτύρου, της σοκολάτας κ.α.
Οι αμερικανοί επιστήμονες ήδη πειραματίζονται με την ανάμιξη τροφών-πρώτων υλών με υδρο-κολλοειδή, ουσίες οι οποίες σχηματίζουν ημίρρευστη μάζα με το νερό, κάτι που θα επιτρέψει να χρησιμοποιούνται ως «μελάνι» περισσότερες πρώτες ύλες σε λιωμένη μορφή. Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει μερικά πρωτότυπα τέτοιων εκτυπωτών και έχουν ήδη κάνει προόδους, «τυπώνοντας» από κουλουράκι μέχρι κομματάκια γαλοπούλας.

Αισιοδοξούν, όπως είπαν, ότι, όταν βγει στο εμπόριο ένα τέτοιο προϊόν, παρά τους αρχικούς δισταγμούς (κάτι που είχε συμβεί και με τους φούρνους μικροκυμάτων), τελικά θα γίνει ευρέως αποδεκτό.

Στο φως χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τα UFO

Περίπου 2.000 απόρρητα έγγραφα για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία της Νέας Ζηλανδίας την Τρίτη (28/12).

Η Νέα Ζηλανδία διατηρεί γραφείο για την Θέαση Άγνωστων Αντικειμένων το οποίο και παρείχε στη δημοσιότητα τους φακέλους που γυρνούν μερικές δεκάδες χρόνια πίσω την υπόθεση της ύπαρξης των ΑΤΙΑ. 'Ενα από αυτά , αναφέρεται στο γνωστό πλέον συμβάν του 1978, όταν ο πιλότος ενός επιβατηγού αεροπλάνου είχε αναφέρει στον πύργο ελέγχου την ύπαρξη ενός περίεργου φωτός το οποίο ακολουθεί το αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον απόρρητο φάκελο, η Πολεμική Αεροπορία της Νέας Ζηλανδίας είχε αποδώσει την ύπαρξη του φωτός στην ύπαρξη ιαπωνικών αλιευτικών σκαφών, των οποίων το φως αντανακλούταν στα σύννεφα. Ο πιλότος, Τζον Κόρντι, σχολίασε πως επί πολλά χρόνια είχε πέσει θύμα χλευασμού από τους συναδέλφους του, οι οποίοι δεν τον είχαν πιστέψει. “Πραγματικά ελπίζω οι φάκελοι να πιστοποιούν την ύπαρξη αυτών των αντικειμένων, και να δικαιώσουν αυτούς που ανέφεραν αυτά τα περιστατικά”. Άλλοι φάκελοι αναφέρουν την ύπαρξη διαστημόπλοιων, δίσκων ακόμη και άσπρων κυλίνδρων ή πορτοκαλί σφαιρών.

Μπορείτε να διαβάσετε ή και να κατεβάσατε τα έγγραφα εδώ


Μαρτυρίες για εξωγήινους στη Νέα Ζηλανδία (video)
http://www.cosmo.gr/Space/NewZealand/302643.html

Έρχεται ο κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά!


Μια πολύ πρακτική συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011 στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για έναν φορτιστή, ο οποίος θα μπορεί να εφαρμόσει σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως ''οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011'', ενώ δημοσιεύθηκαν και οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών. Να σημειωθεί όμως ότι οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα τέτοια κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου "αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια" και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.










Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο μία συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

Ρομποτικό alter ego στη δουλειά το 2011


Βάσει μίας από τις πιο ανατρεπτικές προβλέψεις του New Scientist, το 2011 θα εμφανιστούν ρομποτικά alter ego τα οποία θα μας αντικαθιστούν στο εργασιακό περιβάλλον. 

Είσαι άρρωστος, δεν έχεις διάθεση να πας γραφείο, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν... στείλε το avatar σου στο γραφείο! Το ρομποτικό alter ego μας θα μπορούμε να το ελέγχουμε από μακριά και με τη βοήθειά μας να εκτελεί τις υπηρεσίες που θα καλούμασταν να παραχωρήσουμε. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Ιαπωνία πωλούνται ήδη avatar που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Η εταιρεία Willow Garage αναπτύσσει ρομπότ τηλεπαρουσίας, ονόματι Texai, ενώ η Anybots παρουσίασε πρόσφατα το QB που μοιάζει με ένα μικρό όχημα Segaway. To QB διαθέτει ένα κεφάλι ρομπότ στην κορυφή, διανύει έξι χιλιόμετρα την ώρα και χρησιμοποιεί ένα scanner με λέιζερ για να αποφεύγει τις... κακοτοπιές, όπως την ακαταστασία που κυριαρχεί στα γραφεία. Μπορεί κανείς να το ελέγξει μέσω διαδικτύου από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και μέσω της κάμερας που έχει ενσωματωθεί στα μάτια του να διακρίνει με ποιον μιλάει, ενώ και οι συνάδελφοί του μπορούν επίσης να τον δουν από μια μικρή οθόνη LCD που έχει στο κεφάλι του το ρομπότ.

Αυτό που απομένει είναι να διανύσουμε το 2011 και να διαπιστώσουμε κατά πόσο το New Scientist έπεσε μέσα στις προσδοκίες και τις εκτιμήσεις του για το νέο χρόνο. Άλλωστε, πέρυσι είχε σημειώσει ορισμένες επιτυχίες στις προβλέψεις του για το 2010.

Πολωνία: Δίδυμα απο διαφορετικό πατέρα...

Δίδυμα από διαφορετικούς πατεράδες γεννήθηκαν στην Πολωνία, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα (27/12) τα τοπικά μέσα. Προκειται για την έβδομη τέτοια περίπτωση που έχει καταγραφεί στον κόσμο. 

Η μητέρα των διδύμων έμεινε έγκυος όταν ακόμα ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της, ενώ είχε παράλληλη σχέση με έναν άλλο άνδρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24. Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου αφού γέννησε τα δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Στη συνέχεια έκανε τεστ DNA για να αποδείξει στον πρώην σύζυγό της ότι δεν είναι ο πατέρας των παιδιών. Ομως το τεστ έδειξε ότι ο πρώην σύζυγός της είναι ο πατέρας του αγοριού, ενώ ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση είναι ο πατέρας του κοριτσιού.

Αυτό το σπάνιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί αν η γυναίκα παράξει δύο ωάρια τα οποία γονημοποιηθούν από δύο διαφορετικούς άνδρες.

Την έθαψαν ζωντανή!

Και ενώ οι συγγενείς έκλαιγαν πάνω από τον τάφο της αγαπημένης τους Maria das Dores ξαφνικά ένας από τους παραβρισκόμενους διαπίστωσε πως η 88χρονη ανέπνεε!

Το περαστικό συνέβη στη Βραζιλία λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μόλις οι συγγενείς αντιλήφθηκαν πως η γιαγιά αναπνέει τη μετέφεραν άρον-άρον στο νοσοκομείο όπου νωρίτερα είχε διαπιστωθεί ο θάνατός της. Οι αρχές της χώρας διεξάγουν έρευνες για το ποιος φταίει για τη λάθος διάγνωση που την… πέθανε μια ώρα νωρίτερα! Από την πλευρά τους οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η γυναίκα, που πήγε στο νοσοκομείο με βουλωμένες αρτηρίες, δεν είχε κανένα σημάδι ζωής.
«Είμαστε πανευτυχείς που η μητέρα μου είναι ζωντανοί αλλά στεναχωριόμαστε για την ασέβεια που έδειξαν στο πρόσωπό της. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα να θα καταθέσουμε αγωγή κατά του νοσοκομείου. Η μητέρα μου είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας και προσευχόμαστε η κατάσταση της υγείας της να βελτιωθεί άμεσα», είπε στην Telegraph η κόρη της 88χρονης, Custodia Amancio.

ΗΠΑ: Διάσωση σκύλου από ... τοίχο!

Επαναστάτης όνομα και πράγμα! 
Ο λόγος για ένα γερμανικό ποιμενικό που διασώθηκε αφού το κεφάλι του είχε παραμείνει κολλημένο σε μια τρύπα σε έναν τοίχο! Το σκυλί, που ακούει στο όνομα Rebel (επαναστάτης), κατάφερε να χωρέσει το κεφάλι του μέσα στην τρύπα ενός τοίχου στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μέσα στον πανικό του, το σκυλί αλυχτούσε και γάβγιζε, έως ότου ένας φίλος του ιδιοκτήτη του να ακούσει τις απελπισμένες κραυγές του για βοήθεια και να καλέσει τη Φιλοζωική της περιοχής. Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής, κατάφεραν να τραβήξουν το κεφάλι του σκύλου μετά από μια επιχείρηση διάσωσης που κράτησε 30 λεπτά.

Κόντρες ταχύτητας χωρίς... αυτοκίνητα

Τρεις φοιτητές από το πανεπιστήμιο Oglethorpe της Ατλάντα είπαν να κάνουν κόντρες ταχύτητας...
χωρίς αυτοκίνητα φυσικά, μέσα στους διαδρόμους και στο γυμναστήριο του πανεπιστημίου. Το πως; Δες τα video και θα καταλάβεις.

Δώσε μου το ποντικάκι σου...