Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ηλιακή καταιγίδα Σούπερ έκρηξη στον Ηλιο απειλή για τις τηλεπικοινωνίες

Νέα Υόρκη

Χθες Τρίτη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, το διαστημικό παρατηρητήριο Solar Dynamics Observatory που παρακολουθείτον Ηλιο κατέγραψε την πιο ισχυρή έκρηξη που συμβεί στο μητρικό μας άστρο τα τελευταία χρόνια. 


Η ηλιακή αυτή καταιγίδα απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητας ακτινοβολίας που μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στην Γη. Παράλληλα παρήγαγε ένα τεράστιο κύμα φορτισμένων σωματιδίων το οποίο κατευθύνεται προς την Γη και συνήθως χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να φθάσει στον πλανήτη μας. Παρόμοια κύματα φορτισμένων σωματιδίων μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά και σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Η νέα μεγα-έκρηξη ανήκει στην κατηγορία «X» που αντιστοιχεί στις ηλιακές εκρήξεις μεγαλύτερης ισχύος και συνέβη σε μια περιοχή στο Νότιο Ημισφαίριο του Ήλιου την οποία οι επιστήμονες ονομάζουν «ενεργή περιοχή 1158».

Η αμέσως προηγούμενη έκρηξη της ίδιας κατηγορίας είχε σημειωθεί στον Ηλιο τον Δεκέμβριο του 2006. Η χθεσινή μέγα-έκρηξη είναι η πρώτη του νέου κύκλου ηλιακής δραστηριότητας που άρχισε πέρυσι και αναμένεται να κορυφωθεί το 2013.

«Υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί κάποια ισχυρή έκρηξη αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο ισχυρή. Πιθανότατα στην διάρκεια των προσεχών μηνών και ετών θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκρήξεις τέτοιας ισχύος» δήλωσε στον δικτυακό τόπο Space. com ο Φιλ Τσάμπερλεν, μέλος της ομάδας των επιστημόνων που ελέγχει το παρατηρητήριο SDO.

Πειραματικό στρατιωτικό λέιζερ στοχεύει σε νέο ρεκόρ

Το λέιζερ με την ισχυρότερη δέσμη του κόσμου, ικανό να λιώνει έξι μέτρα ατσάλι το δευτερόλεπτο, ετοιμάζεται τώρα να γίνει ακόμα ισχυρότερο....
Χάρη στη βελτίωση του συστήματος από το οποίο αντλεί ενέργεια, το «λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων», ή FEL, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην τελική του θέση, τα καταστρώματα των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

Ο επιταχυντής που τροφοδοτεί το λέιζερ λειτουργεί πλέον στην τάση-ρεκόρ των 500 Kilovolt, ανακοίνωσε το Εθνικό Εργαστήριο «Τόμας Τζέφερσον» της Βιρτζίνια, το οποίο αναπτύσσει το όπλο σε συνεργασία με το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι σήμερα, ο επιταχυντής λειτουργούσε μέχρι τα 320 Kilovolt, τάση που επαρκούσε για την παραγωγή μιας δέσμης λέιζερ με ισχύ 14 Kilowatt.

Το νούμερο δεν ακούγεται μεγάλο -είναι μόλις δέκα φορές μεγαλύτερο από την ισχύ ενός μέσου σεσουάρ. Δεδομένου όμως ότι όλη αυτή η ισχύς εστιάζεται σε μια πολύ μικρή επιφάνεια, είναι αρκετή ώστε το λέιζερ να μπορεί ήδη να διαπερνά έξι μέτρα ατσάλι σε ένα δευτερόλεπτο.

Αν η πρόοδος συνεχιστεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς, η ισχύς της δέσμης θα μπορούσε να αυξηθεί στα 100 Kilowatt το 2015 και στο 1 Megawatt τη δεκαετία του 2020. Και αυτό σημαίνει ότι το λέιζερ θα μπορεί τελικά να λιώνει όχι έξι, αλλά 600 μέτρα ατσάλι το δευτερόλεπτο.

Κανένα εχθρικό πλοίο, και κανένας εισερχόμενος πύραυλος, δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή τη ζέστη.

Ρυθμίσατε, πυροδοτήσατε

Σε αντίθεση με τα συμβατικά λέιζερ, το FEL μπορεί να ρυθμίζεται ώστε να λειτουργεί σε ένα εύρος διαφορετικών συχνοτήτων -αυτό σημαίνει ότι οι χειριστές θα μπορούν να αλλάζουν το μήκος κύματος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (για παράδειγμα, ανάλογα με την υγρασία του αέρα) ώστε το όπλο να μην χάνει τη φονική αποτελεσματικότητά του.

Στα περισσότερα συμβατικά λέιζερ, τα φωτόνια από τα οποία αποτελείται η δέσμη παράγονται με διέγερση ενός υλικού μέσου, συνήθως μιας μικρής ποσότητας αερίου ή ενός διαφανούς κρυστάλλου. Στα λέιζερ αυτά, η ακτινοβολία που εκπέμπεται έχει πάντα ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος.

Το FEL είναι διαφορετικό, αφού δεν χρησιμοποιεί αέρια ή κρυστάλλους αλλά μια δέσμη ελεύθερων ηλεκτρονίων, τα οποία παράγονται από έναν «εγχυτήρα ηλεκτρονίων» -ένα ογκώδες σύστημα σαν επιταχυντής. Το FEL μπορεί έτσι να αλλάζει μήκος κύματος από τα μικροκύματα μέχρι το υπέρυθρο, το ορατό φως και τις ακτίνες Χ.

Η τάση των 500 Kilowatt που πέτυχε το FEL στο Εργαστήριο Τζέφερσον αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. «Είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο» ανέφερε στο FoxNews.com ο Κάρλος Χερνάντεζ-Γκαρσία, επικεφαλής της ανάπτυξης του συστήματος.

Μετά τις τελευταίες τεχνικές βελτιώσεις, το πρωτότυπο του συστήματος έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη φάση των δοκιμών στην ανοιχτή θάλασσα.

Πρόσφατα, η εταιρεία Boeing εξασφάλισε συμβόλαιο 163 εκατ. δολαρίων για τη δοκιμή ενός FEL των 100 Kilowatt γύρω στο 2015.

Το πρόβλημα είναι ότι το κανόνι ηλεκτρονίων που τροφοδοτεί το λέιζερ έχει μήκος 73 μέτρα, και είναι υπερβολικά μακρύ για να μπορεί να εγκατασταθεί σε πολεμικά πλοία.

Οι ερευνητές του Τζέφερσον, του Γραφείου Ναυτικής Έρευνας και της Boeing θα προσπαθήσουν τώρα να κοντύνουν το κανόνι μέχρι τα περίπου 15 μέτρα.

Ακόμα όμως κι αν δεν πετύχουν αυτό το στόχο μέχρι το 2015, το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του πολέμου ανήκει στα λεγόμενα όπλα «κατευθυνόμενης ενέργειας»: Εκτός από το FEL, η Boeing αναπτύσσει και ένα χημικό, αερομεταφερόμενο λέιζερ, ως όπλο αντιπυραυλικής άμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε από το Κογκρέσο να διπλασιάσει στα 60 εκατομμύρια δολάρια τα ετήσια κονδύλια για τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας.

Ο πρώτος στρατιώτης με βιονικό χέρι

Το είχε χάσει σε επίθεση με ρουκέτα Ο ΄Αντριου Γκαρθγουέιτ είναι ο πρώτος στρατιώτης με βιονικό χέρι. Ο Βρετανός που έχασε το χέρι του σε επίθεση με ρουκέτα στο Αφγανιστάν τον περασμένο Σεπτέμβρη θέλησε μετά από τη νοσηλεία του να δηλώσει εθελοντής σε πρόγραμμα αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων.

Υποβλήθηκε, λοιπόν σε επέμβαση στο νοσοκομείο «Queen Elizabeth» και από δω και στο εξής θα μπορεί να ελέγχει τις κινήσεις του χεριού του χρησιμοποιώντας τους μύες που έχει στο στήθος και την πλάτη.

Έπειτα από την εγχείρηση, ο Άντριου δήλωσε χαρούμενος που θα μπορεί να έχει μια πιο φυσιολογική ζωή και να απολαμβάνει καθημερινές συνήθειες, όπως το να χρησιμοποιεί το ποδήλατο του.

Υπέρ αιωνόβια γαμήλια τούρτα

Και όμως μέσα είναι ακόμα υγρή! Πρόκειται για την αρχαιότερη γαμήλια τούρτα που δημιουργήθηκε ποτέ.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ειδικοί δεν έχει ούτε μια ρωγμή παρά τις εκρήξεις που προκλήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία από τους δυο παγκόσμιους πολέμους. Σήμερα είναι 113 ετών. Βρισκόταν στο οικογενειακό αρτοποιείο που τη δημιούργησε στο Μπάσινγκτον . Μέχρι το 1964 η τούρτα βρισκόταν στη σοφίτα του φούρνου. Στη συνέχεια η κόρη του φούρναρη αποφάσισε να τη μεταφέρει και να την παραδώσει στο μουσείο Γουίλις της πόλης.

«Κρυμμένος θησαυρός» μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Τυνησίας

 Ένα βίντεο που προβλήθηκε χθες από την κρατική τηλεόραση της Τυνησίας ανέφερε πως ο ανατραπείς πρόεδρος της Τυνησίας είχε συγκεντρώσει … διαμάντια, χρυσό και δεσμίδες χρημάτων σε κρυψώνες μέσα στο προεδρικό μέγαρο.

Η λαϊκή εξέγερση που ξέσπασε τον Ιανουάριο ανέτρεψε τον πρόεδρο Ζίνε αλ-Αμπιντίνε Μπεν Αλι μετά από 23 χρόνια στην εξουσία και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο οδηγώντας σε ανάλογη εξέγερση στην Αίγυπτο.

Ο Μπεν Αλι έκρυβε θησαυρούς πίσω από τις κουρτίνες και σε κρυψώνες πίσω από την βιβλιοθήκη του μεγάρου, όπως φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό First National TV, ο οποίος έδειξε εκατομμύρια δολάρια και ευρώ, διαμαντένια περιδέραια και χρυσό που εντοπίστηκαν μέσα στο μέγαρο στη συνοικία Σιντί Μπου Σαϊντ της Τύνιδας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ό,τι βρέθηκε θα διανεμηθεί στους τυνήσιους, οι οποίοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση Μπεν Αλι για διαφθορά.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Τυνησία είναι σχεδόν 10 δολάρια την ημέρα.

Η Γαλλία, η Ελβετία, ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ανακοινώσει ότι έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου και της οικογενείας του.
Δείτε το video..


Δώσε μου το ποντικάκι σου...