Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

X-Box Life is short. Video


Aς ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον μικρό Παναγιωτάκη

O μικρός Παναγιωτάκης, ειναι ενα μωρό 8 μηνών, που βρίσκεται αυτή την στιγμή σ' ένα δωμάτιο του νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ με ενα βαρύ χολοστατικό σύνδρομο και χρείζει άμεση μεταφορά στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ.

Τα οικονομικά μέσα των γονίων του & η βοήθεια του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, στο χερι μας ειναι λοιπόν να βοηθήσουμε ενα παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά και να του δώσουμε την ευκαιρία να ΖΗΣΕΙ!!!

Οι γονείς του Παναγιωτάκη ζουν στην αγωνία για την ζωη του μικρού τους άγγελου... γεμάτοι κουράγιο και θέληση να πολεμίσουν για να δούνε το παιδί τους να μεγαλώνει. Ειναι ανθρώπινο χρέος μας να προσφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, για να χαμογελάσει και πάλι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΑΣ.

Για αυτο παρακαλούμε όποιος μπορεί να βοηθήσει είτε οικονομικά είτε γραφειοκρατικά ας επικοινωνήσει στο: 698/89.25.289 (Mαριάννα μητέρα).

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

* ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 340 01 03 6497 11
Όνομα: Μαριάννα Σκουτάρη
ΙΒΑΝ: GR95 0430 8620 0034 0010 3649 711 bic:ABGRGRAA

* ALPHA BANK: 396-002101-024157
IBAN: GR69 0140 3960 0210 1024 157


Tηλέφωνα επικοινωνίας:
*Aγγελική: 693/72.06.950
*Γωγώ: 694/90.05.983
*Δέσποινα: 694/88.31.702
*Tζένη: 698/00.52.342 (Θεία μικρού Παναγιώτη).
OTI XΡEIAΣTEITΕ KAΛEΣTE ΣTA ΠAΡAΠANΩ THΛEΦΩNA!!!

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΛΕΣΤΕ:
Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"
B' ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ - 210 74 67 417

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_166393826742250&view=doc&id=167474293300870#!/home.php?sk=group_166393826742250

Θηρίο: «Πως έχασα 145 κιλά»!

Αποφάσισε να χάσει τα κιλά, με το φόβο ότι στο μέλλον θα του δημιουργούσαν προβλήματα υγείας. Σήμερα, το "Θηρίο" είναι 145 κιλά (!) ελαφρύτερος και όπως θα δείτε στα πλάνα από την εκπομπή Σκορδά-Λιάγκα... αγνώριστος! Φανταστείτε δηλαδή ότι...
έχει μείνει 90 από τα 235 κιλά που έιχε φθάσει να ζυγίζει!


Δείτε τι είπε στο "πρωινό mou"...

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Γαρίδα κάνει... διάδρομο! Video.


Το χωριό που θα... γλιτώσει από το τέλος του κόσμου!

Ενα μικρό χωριό 189 κατοίκων στη νότια Γαλλία, δέχεται μια πραγματική εισβολή από πάσης φύσεως ερευνητές, λάτρεις των ΑΤΙΑ και οπαδούς του εσωτερισμού...
οι οποίοι πιστεύουν ότι το εν λόγω χωριουδάκι είναι το μέρος όπου μπορεί κανείς να γλιτώσει από τον Αρμαγεδδώνα, καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του θεωρούμενου «ιερού» βουνού Μπιγκαράς που παρέχει προστασία.Οι εισβολείς πιστεύουν ότι σε μια τεράστια κοιλότητα στο εν λόγω βουνό έχουν... στρατοπεδεύσει εξωγήινοι που περιμένουν το «πολυδιαφημισμένο» τέλος του κόσμου το 2012, προτού αποχωρήσουν από τον πλανήτη παίρνοντας μαζί τους ορισμένους τυχερούς κατοίκους της Γης.
Σύμφωνα με τον Ζαν Πιερ Ντελόρ, δήμαρχο του Μπιγκαράς στη νότια Γαλλία, την τελευταία δεκαετία πολλοί άνθρωποι επισκέφθηκαν την περιοχή, μετά από αναφορές για ΑΤΙΑ και ήχους ιπτάμενων δίσκων κάτω από το μυστηριώδες βουνό. Αλλά η προσέλευση πια αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, με διάφορες ιστοσελίδες να συμβουλεύουν τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγιο στο Μπιγκαράς, καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το 2012.
«Δεν είναι καθόλου αστείο. Αν έρθουν εδώ αύριο 10.000 άνθρωποι, εμείς ένα χωριό 200 κατοίκων δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε. Έχω ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τις ανησυχίες μας και θέλω και ο στρατός να είναι έτοιμος αν χρειαστεί για να επέμβει τον Δεκέμβριο του 2012» δηλώνει στην «Daily Telegraph» ο Ντελόρ, φανερά προβληματισμένος για το επικείμενο τσουνάμι.
Επιτήδειοι
«Υπάρχουν ήδη ιστοσελίδες στις ΗΠΑ που πουλούν εισιτήρια για ταξίδια στο Μπιγκαράς. Κάποιοι διοργανώνουν κιόλας επισκέψεις, προσευχές και εργαστήρια διαλογισμού» τόνισε ο δήμαρχος σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL.
Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι δεν έχασαν ευκαιρία και ζητούν ως και 800 ευρώ την εβδομάδα για αμφιβόλου περιεχομένου μαθήματα που παραπέμπουν σε διάφορες σέκτες, ενώ οι φανατικοί «ουφολόγοι» σπεύδουν να αγοράσουν ακίνητα σε κοντινό οικισμό, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά. Η έντονη κινητικότητα έχει προβληματίσει πολλούς κατοίκους που μοιράζονται τις ανησυχίες του δημάρχου.
«Πλέον δεν μπορείς να κάνεις έναν ήσυχο περίπατο. Είναι όμορφη η περιοχή, αλλά τώρα συναντάς παντού ανθρώπους που ψέλνουν και διαλογίζονται. Καθένας δικαιούται να πιστεύει ό,τι θέλει, όμως ο τόπος μας φαίνεται πια ξένος» λέει στην «Telegraph», η Βάλερι Οστιν, Βρετανίδα που εγκαταστάθηκε στο Μπιγκαράς πριν από 22 χρόνια.
Η πρόκληση είναι μεγάλη για τον δήμαρχο που προσπαθεί να βάλει φρένο στη μανία. Δύσκολα όμως μπορεί κανείς να παλέψει με τις φήμες, τους θρύλους και τις θεωρίες συνωμοσίας, με τις οποίες έχει κατά καιρούς συνδεθεί η περιοχή.
Εμπνευση για διάσημες ταινίες και βιβλία
Το «μαγικό» βουνό Μπιγκαράς, ύψους 1.230 μέτρων, φέρεται να αποτέλεσε την έμπνευση για το κλασικό βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» καθώς και για τη διάσημη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Στενές επαφές τρίτου τύπου».
Σε φόρουμ στο Ιντερνετ μπορεί να βρει κανείς πλήθος θεωριών και θρύλων: στην περιοχή σημειώνονται συχνές εμφανίσεις ΑΤΙΑ, ακούγονται μηχανικοί θόρυβοι από το βουνό, ενώ το βράδυ εμφανίζονται μυστήρια φώτα. Οι δορυφόροι έχουν εντοπίσει μεγάλες κοιλότητες και έναν τεράστιο θόλο στα σπλάχνα του βουνού, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς βρίσκεται εκεί μέσα και πώς μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση. Μια εκδοχή είναι κάποιο είδος υπόγειας «βάσης» εξωγήινων.

Φήμες
Επιπλέον οι αρχές φέρονται να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο βουνό χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Τα αεροπλάνα αποφεύγουν να πετούν πάνω από την περιοχή, γιατί τα όργανα «τρελαίνονται», ενώ ίσως να υπάρχει εκεί κάποια χωρο-χρονοπύλη. Ο Νοστράδαμος είχε επισκεφθεί το Μπιγκαράς και μίλησε για θετικές «δονήσεις».
Στο βουνό λέγεται ότι είναι θαμμένος ο θησαυρός του αινιγματικού αβά Φρανσουά Μπερενζέ Σονιέρ. Αλλες θεωρίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά του Φρανσουά Μιτεράν με ελικόπτερο στην κορυφή του βουνού, περίεργες ανασκαφές από τους ναζί καθώς και από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ...

Οι πρώτες πανοραμικές τρισδιάστατες εικόνες του Ήλιου είναι γεγονός

Το πρώτο ολοκληρωμένο στερεοσκοπικό "πορτρέτο" του Ήλιου είναι πλέον γεγονός. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι έχουν στα χέρια τους πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών του κέντρου του ηλιακού μας συστήματος, τραβηγμένες ταυτόχρονα από διαφορετικές γωνίες λήψης.

  Το επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα τη λειτουργία και τις ιδιότητες του Ήλιου και παράλληλα να προβλέπουν πιο έγκαιρα τις αλλαγές του ηλιακού ανέμου, τις απρόσμενες μαγνητικές καταιγίδες και τις μεταβολές του "διαστημικού καιρού", κάτι που θα βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρίες, καθώς και τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών.
Οι τρισδιάστατες εικόνες προέρχονται από δύο "δίδυμα" διαστημικά σκάφη της αποστολής Stereo (Solar Terrestrial Relations Observatory) της NASA, που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα, και έτσι μπόρεσαν να τοποθετηθούν αντιδιαμετρικά, ευθυγραμμιζόμενα σε σχέση με τον Ήλιο. Ο συνδυασμός αυτών των φωτογραφιών έδωσε την πιο πλήρη εικόνα της επιφάνειας του Ήλιου μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσαν μερικοί επιστήμονες, πρόκειται για μια φωτογραφία-ορόσημο, ανάλογης ιστορικής και συμβολικής σημασίας με την φωτογραφία των ανθρώπων στη Σελήνη και με την πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα, που τράβηξαν οι αστροναύτες του "Απόλλων 8" το 1968. «Για πρώτη φορά, μπορούμε πραγματικά να φωτογραφήσουμε ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο. Από αυτή τη στιγμή, θα είμαστε σε θέση να βλέπουμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από τον ήλιο», δήλωσε ο βρετανός επιστήμων Κρις Ντέιβις.

Τα δύο σκάφη, που εκτοξεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2006 και έχουν μέγεθος ψυγείου, θα δημιουργήσουν το πρώτο τρισδιάστατο "χάρτη" του Ήλιου. Οι δύο ηλιακοί δορυφόροι ακολουθούν την τροχιά της Γης.

Η αποστολή Stereo έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές εφημερίδες "Γκάρντιαν", "Ιντιπέντεντ" και "Τέλεγκραφ".

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι, μεταξύ άλλων, θα κατανοήσουν καλύτερα τις συχνές "εκτινάξεις στεμματικής μάζας", περιοδικές και απρόβλεπτες βίαιες εκρήξεις υλικού από τον ήλιο, που στέλνουν με τρομακτικές ταχύτητες προς την κατεύθυνση της Γης δισεκατομμύρια τόνους φορτισμένων σωματιδίων, τα οποία διαπερνούν την μαγνητική "ασπίδα" του πλανήτη μας (την μαγνητόσφαιρα), απειλώντας την λειτουργία των δορυφόρων και των διαφόρων γήινων δικτύων, όπως των τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού. Κάμερες πάνω στα δύο σκάφη Stereο, που έχουν κατασκευαστεί από βρετανούς επιστήμονες, χρησιμοποιούν υπεριώδη εξοπλισμό για να μελετήσουν αυτά τα ηλιακά φαινόμενα, που εκλύουν ενέργεια 100πλάσια του συνόλου των πυρηνικών όπλων της Γης.

Μέχρι σήμερα, δορυφόροι -όπως το Ηλιακό και Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο- μπορούν να προειδοποιήσουν τους επιστήμονες στον πλανήτη μας μια περίπου ώρα πριν ότι τέτοια ρεύματα σωματιδίων ταξιδεύσουν προς τη Γη. Η αποστολή Stereo αποσκοπεί στο να αυξήσει αυτό το χρονικό περιθώριο προειδοποίησης σε πάνω από δύο μέρες.

Η σκούρα σοκολάτα και το κακάο θα γίνουν οι "σούπερ τροφές"

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σκούρα σοκολάτα και το κακάο μπορεί να αποτελέσουν μελλοντικά τις «σούπερ τροφές», λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αντιοξειδωτική δραστηριότητα της σκούρας σοκολάτας και της σκόνης κακάο ήταν ισοδύναμη ή υψηλότερη σε σχέση με αυτήν άλλων «σούπερ τροφών» σε σκόνη ή χυμών, όπως το κράνμπερι και το ρόδι.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ομάδα συστατικών, γνωστών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες σε κύτταρα στον οργανισμό, ενώ θεωρείται όλο και περισσότερο ότι έχουν ιδιότητες που προστατεύουν την καρδιά.

Δύο ομάδες αντιοξειδωτικών συγκεκριμένα, οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή, που περιέχονται σε αρκετά φρούτα και σπόρους, αποτελούν στόχο έρευνας λόγω των δυνητικά υγιεινών αποτελεσμάτων τους. Τροφές και φρούτα με υψηλά επίπεδα τέτοιων αντιοξειδωτικών έχουν ονομαστεί «σούπερ τροφές».

Η Suzanne Steinbaum, από το Πανεπιστήμιο Lenox Hill της Νέας Υόρκης, σημείωσε ότι οι ουσίες αυτές βοηθούν τις αρτηρίες να παραμένουν υγιείς, ενώ μπορούν να προστατεύσουν έναντι των καρδιαγγειακών νόσων.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Hershey Company και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Chemistry Central Journal», οι ερευνητές, αφού συνέκριναν το ολικό περιεχόμενο φλαβονοειδών και πολυφαινόλης, καθώς και τη δραστηριότητα αντιοξειδωτικών του κακάο και της σκούρας σοκολάτας έναντι «σούπερ φρούτων», κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η αντιοξειδωτική δραστηριότητα της σκόνης κακάο ήταν υψηλότερη σε σχέση με όλες τις άλλες σκόνες «σούπερ φρούτων» που αναλύθηκαν, με εξαίρεση τον χυμό ροδιού.

Η σκούρα σοκολάτα είχε επίσης την υψηλότερη συνολική περιεκτικότητα φλαβονοειδών ανά μερίδα σε περισσότερα από 500ml. Όλοι οι χυμοί των «σούπερ τροφών» είχαν λιγότερα από 200ml ανά μερίδα αυτού του είδους αντιοξειδωτικού.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι σκόνες κακάο, τα ροφήματα και η σκούρα σοκολάτα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα περιείχαν φυσικό κακάο.

Ωστόσο, η σοκολάτα, ως δυνητικά σούπερ τροφή, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς οι θερμίδες και τα γραμμάρια λιπαρών ανά μερίδα είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά των χυμών φρούτων.

Δώσε μου το ποντικάκι σου...