Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εορταστικό γεύμα από τα χεράκια... εκτυπωτή

Έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή φαγητών αναπτύσσουν Αμερικανοί επιστήμονες, που ελπίζουν πως μία μέρα, ίσως γίνει τόσο κοινός στα νοικοκυριά, όσο είναι σήμερα ο φούρνος ή το μίξερ!

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Σύνθεσης του πανεπιστημίου Κορνέλ, με επικεφαλής τον δρα Τζέφρι Ίαν Λίπτον, σύμφωνα με το BBC, εργάζονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος με την ονομασία Fab@home. Αρκεί να βάλει κανείς μέσα στον εκτυπωτή-φούρνο τις πρώτες ύλες για το μαγείρεμα (αντί για μελάνι!), να «φορτώσει» την κατάλληλη συνταγή-εφαρμογή (FabApp) και το μηχάνημα θα αναλάβει να κάνει το μαγείρεμα και να…τυπώσει το φαγητό στην ώρα του.
Το λογισμικό θα επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει κατά βούληση τη γεύση του φαγητού και άλλες ιδιότητές του. Αν τέτοια μηχανήματα υλοποιηθούν με επιτυχία στο μέλλον, «απειλούν» να αλλάξουν το μέλλον του μαγειρέματος όπως το ξέραμε τόσους αιώνες. Oι ερευνητές πιστεύουν πως, μεταξύ άλλων, όσοι έχουν συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες από τους γιατρούς τους, θα μπορούν με ευκολία να εφαρμόζουν πλέον το κατάλληλο για την υγεία τους διατροφικό πρόγραμμα, ενώ οι έμπειροι σεφ θα μπορούν να πειραματίζονται με μεγαλύτερη ευκολία και φαντασία, αλλά και να δημιουργούν φαγητά κατά παραγγελία για απαιτητικούς πελάτες. Αν και άλλες ερευνητικές ομάδες (π.χ. στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ) μελετούν τη δυνατότητα εκτύπωσης φαγητού, οι ερευνητές του Κορνέλ φαίνεται να έχουν προχωρήσει περισσότερο, έχοντας ως στόχο ένα σχετικό φτηνό εκτυπωτή, που θα μπορεί να εκτυπώνει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών.
Η τεχνική βασίζεται στην εκτύπωση (εναπόθεση) «μελανιού» (φαγητού) σε διαδοχικές γραμμές και στρώματα με βάση τις οδηγίες του λογισμικού, το οποίο καθορίζει με ακρίβεια ποιο υλικό θα πάει που και με ποια σειρά. Ο χρήστης, αφού πατάει το κουμπί της εκτύπωσης, θα μπορεί να καθορίζει σε πόσα «αντίγραφα» (μερίδες) θα τυπωθεί το φαγητό. Οι πρώτες ύλες που μπορούν προς το παρόν να χρησιμοποιηθούν, είναι όσες μπορούν να τοποθετηθούν και στη συνέχεια να εξαχθούν από τις σύριγγες «μελάνης», συνήθως σε υγρή ή λιωμένη μορφή, συμπεριλαμβανομένου τυριού, του βουτύρου, της σοκολάτας κ.α.
Οι αμερικανοί επιστήμονες ήδη πειραματίζονται με την ανάμιξη τροφών-πρώτων υλών με υδρο-κολλοειδή, ουσίες οι οποίες σχηματίζουν ημίρρευστη μάζα με το νερό, κάτι που θα επιτρέψει να χρησιμοποιούνται ως «μελάνι» περισσότερες πρώτες ύλες σε λιωμένη μορφή. Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει μερικά πρωτότυπα τέτοιων εκτυπωτών και έχουν ήδη κάνει προόδους, «τυπώνοντας» από κουλουράκι μέχρι κομματάκια γαλοπούλας.

Αισιοδοξούν, όπως είπαν, ότι, όταν βγει στο εμπόριο ένα τέτοιο προϊόν, παρά τους αρχικούς δισταγμούς (κάτι που είχε συμβεί και με τους φούρνους μικροκυμάτων), τελικά θα γίνει ευρέως αποδεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Δώσε μου το ποντικάκι σου...