Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Επιτυχής προσεδάφιση του «Curiosity», στον Αρη

NASA Mars Science Laboratory.
Τα αποκαλούσαν «τα επτά λεπτά του τρόμου» και όχι άδικα, καθώς τόσος είναι ο (ελάχιστος) χρόνος που θα είχαν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες της NASA για να καταφέρουν να προσεδαφίσουν στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη το διαστημικό όχημα «Curiosity»
Επιτυχής ήταν η προσεδάφιση του μη επανδρωμένου εξερευνητικού οχήματος της ΝΑSA, «Curiosity», στον Αρη, εγκαινιάζοντας μια νέα φιλόδοξη φάση για την εξερεύνηση του «κόκκινου πλανήτη».

Λίγα λεπτά μετά την προσεδάφιση του Curiosity μεταδόθηκαν και οι πρώτες ασπρόμαυρες εικόνες , με τους επιστήμονες και τους τεχνικούς της ΝΑSA να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Αρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και αλεξίπτωτο.

Το «Curiosity» εκτοξεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011 και ταξίδεψε περίπου 248 εκατ. χιλιόμετρα για να φθάσει στον Αρη. Η αποστολή κόστισε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ελπίζεται ότι το όχημα θα αντέξει να λειτουργήσει πολλά περισσότερα χρόνια από τη διετία που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός της NASA.

Video 1


«Οι αστροναύτες ήδη ετοιμάζονται»

«Σήμερα ήταν μόνο η προσεδάφιση. Αύριο θα αρχίσουμε να εξερευνούμε τον Αρη. Και την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα και τον επόμενο χρόνο θα αρχίσουμε να σας γνωστοποιούμε νέες αποκαλύψεις. Θα συνεχίσουμε όχι μόνο να εξερευνούμε τον Αρη, αλλά το ηλιακό μας σύστημα και το Σύμπαν. Επειδή η περιέργειά μας δεν έχει όρια». Την ώρα που οι επιστήμονες στο κέντρο ελέγχου της αποστολής του «Curiosity» στον Αρη απολάμβαναν συμβολικά σοκολάτες «Mars» (Αρης) ο Τσαρλς Ελαχι, διευθυντής του συγκεκριμένου προγράμματος της NASA, έδινε τη διάσταση του τολμηρού εγχειρήματος μέσα στην πορεία της ανθρώπινης Ιστορίας. «Η επιστήμη δεν είναι ο μοναδικός, ούτε καν ο κύριος λόγος για τον οποίο ως είδος στο Σύμπαν πήγαμε στη Σελήνη» έγραψε στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Τάιμς». Ούτε θα είναι όταν, παρά τους μεγάλους κινδύνους και το τεράστιο κόστος, θα στείλουμε μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κατάκτηση του Κόκκινου Πλανήτη σε ρομποτικά οχήματα» δήλωσε ένα στέλεχος της NASA. Οι αστροναύτες που θα πατήσουν το έδαφος του Αρη ήδη προετοιμάζονται. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα όρια της ανθρώπινης γνώσης, για την εκμετάλλευση άλλων πλανητών ή ακόμα και την ανάγκη να αποικίσουμε κάποιους εξ αυτών, αν μη τι άλλο, ως εγγύηση απέναντι σε έναν πιθανό «Αρμαγεδδών». Ομως θα στείλουμε ανθρώπους στον Αρη. Ακόμη και για να αποδείξουμε ότι μπορούμε.


Video 2


Δώσε μου το ποντικάκι σου...