Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Συνήλθε μετά από ατύχημα και μιλούσε άλλη γλώσσα!

Το πόσο λίγα γνωρίζουμε τελικά για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου φάνηκε για άλλη μια φορά, όταν Τσέχος μοτοσικλετιστής που δεν γνώριζε ούτε μια αγγλική λέξη συνήλθε μετά από ατύχημα και μίλαγε άπταιστα αγγλικά. 

Ο 18χρονος Matej Kus, ο οποίος δεν μπορούσε να συντάξει ούτε μια πρόταση στα αγγλικά, έτρεχε πριν από λίγες μέρες σε αγώνες ταχύτητας με μηχανές στην Γλασκόβη, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, έπεσε στην άσφαλτο και χτυπήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι από διερχόμενο αντίπαλο του.

Αφού έμεινε αναίσθητος επί 45 λεπτά, συνήλθε ρωτώντας τους τραυματιοφορείς σε άπταιστα αγγλικά που βρισκόταν και τι είχε συμβεί. Για τις επόμενες 48 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η μερική αμνησία του 18χρονου, επικοινωνούσε με τους γύρω του στα αγγλικά. Όταν όμως επανήλθε πλήρως η μνήμη του, εξαφανίστηκε η «ικανότητα» του στα αγγλικά.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι το περίεργο περιστατικό οφείλεται σε σπάνιο σύνδρομο (Foreign Accent Syndrome), το οποίο προκαλείται από είτε από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο, είτε από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι που προκαλεί βλάβη στα σημεία του εγκεφάλου που ελέγχουν την ομιλία.

Λέτε άμα σπάσω το κεφάλι μου να μάθω Σουαχίλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Δώσε μου το ποντικάκι σου...