Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

 Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης . Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. 
 
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου .Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά .
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
(Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρων )  
  • Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες. 
  •  To βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης. 
  •  Τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες ) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. (πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD ) .
    Τρώγοντας βούτυρο 
  • Αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά . 
  • Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν . 
  • Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών. ( Τα κάνει ποιο νόστιμα ) . 
  • Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες , η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
    Η μαργαρίνη 
  •  Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids ) . 
  •  Τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφάνια νόσου . 
  •  Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη ), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη) . 
  •  Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές . 
  •  Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος . 
  •  Μειώνει την αντίδραση των αντί-σομάτων . 
  •  Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης .
    Το πολύ ενδιαφέρων μέρος
    Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΟΥΣΙΑ , αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό . Μόνο αυτή η ιδιότητα , αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της . Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης ( προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση ) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα .
    Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας
    Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά , η στο γκαράζ . Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής : 
  •  καμία μιγά , ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν . 
  •  Δεν σαπίζει , ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή , έστω και μικρό-οργανισμοί . 
  •  Γιατί ; 
  • Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία .

Τα γκάτζετ του... Αστυνόμου Σαΐνη

Χάι-τεκ» γίνονται όλο και περισσότερες αστυνομίες στον κόσμο, υιοθετώντας αθόρυβες τεχνολογικές μεθόδους που τους επιτρέπουν να κινούνται… μυστικά, αιφνιδιάζοντας τους κακοποιούς. Τα τελευταία... επιτεύγματα περιλαμβάνουν μοτοσικλέτες με μπαταρίες λιθίου, αλλά και τηλεχειριζόμενα οχήματα.

Η αόρατη μηχανή
Το αστυνομικό τμήμα του Scotts Valley στην Καλιφόρνια πρόσθεσε πρόσφατα στο στόλο του το πρώτο αθόρυβο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο έριξε στη «μάχη» κατά της εγκληματικότητας.

Η μοτοσικλέτα Zero DS είναι κάτι μεταξύ ποδηλάτου, μοτοποδηλάτου και μηχανής. Μπορεί να μην ενδείκνυται για ξέφρενες καταδιώξεις, καθώς αναπτύσσει τελική ταχύτητα μόλις 88 χλμ./ώρα, ωστόσο ό,τι του λείπει σε ιπποδύναμη το… αναπληρώνει σε μυστικότητα.

Το όχημα τροφοδοτείται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου (που φορτίζεται μέσα σε τέσσερις ώρες) και παράγει έναν ανεπαίσθητο ήχο όταν κινείται, επιτρέποντας στον οδηγό του να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον «στόχο» του χωρίς να γίνει αντιληπτός.

T3 με «περιβαλλοντική ευαισθησία»

Διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο έχουν εντάξει στον στόλο τους ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ άλλων και για λόγους «περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το Τ3, που κατασκευάζεται από την αμερικανική T3 Motion.

Το τρίτροχο όχημα δεν έχει σέλα και ο οδηγός του στέκεται όρθιος σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που του παρέχει μεγάλη ορατότητα και «επιβλητική παρουσία», όπως λένε οι κατασκευαστές του.

Ευέλικτο και ανθεκτικό, το Τ3 χρησιμοποιείται από αστυνομικές υπηρεσίες και στρατιωτικές μονάδες στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που απευθύνεται σε σώματα ασφαλείας είναι το ηλεκτρικό MINI της BMW, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την γερμανική εταιρεία AC Schnitzer.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο στην έκθεση Essen Motor Show, κατά παραγγελία του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών. Το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Ο «Σκαραβαίος» του μέλλοντος

Ωστόσο, το απόλυτο «γκάτζετ» της ασφάλτου είναι ο «Σκαραβαίος» που κατασκεύασε ο Carl Archambeault. Πρόκειται για ένα 100% αυτοκινούμενο ρομποτικό όχημα, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το «υπερ-όπλο» του μέλλοντος στις αστυνομικές καταδιώξεις.

Το τρίτροχο τηλεχειριζόμενο όχημα υπόσχεται να μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται στις καταδιώξεις, αλλά και τα ατυχήματα -κάποιες φορές θανατηφόρα- που προκαλούνται κατά τη διάρκεια συμπλοκών στους δρόμους.

Το πλήρωμά του δεν είναι μέσα στο όχημα. Βρίσκεται... καθισμένο στο γραφείο του «οδηγώντας» το μέσω ενός τηλεχειριστηρίου

Ένας δεύτερος ήλιος μέσα στον επόμενο χρόνο!!

H Γη μπορεί να αποκτήσει δεύτερο ήλιο μέσα στον επόμενο χρόνο!!

Η Γη θα μπορούσε να έχει σύντομα έναν δεύτερο ήλιο, τουλάχιστον για μια ή δύο εβδομάδες.
Το κοσμικό φαινόμενο θα μπορούσε να συμβεί όταν ένα από τα φωτεινότερα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό εκρήγνυται σε σουπερνόβα.
Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση, η πιο εντυπωσιακή επίδειξη φως στην ιστορία του πλανήτη θα μπορούσε να συμβεί μόλις φέτος.
Ο πλανήτης και εμείς οι κάτοικοι του θα μπορούσαμε να έχουμε αναμφίβολα πιάσει πρώτη θέση και να παρακολουθήσουμε τον θάνατο του supergiant Betelgeuse.
Η έκρηξη θα ήταν τόσο λαμπρή ,αρκετή ώστε να κάνει την νύχτα μέρα στον πλανήτη μας ακόμα αν και το αστέρι που πεθαίνει βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα που 640 έτη φωτός μακριά. Η μόνη πραγματική συζήτηση όμως πάνω σε αυτό το φαινόμενο που θα δημιουργούσε το φαινόμενο των δύο ήλιων είναι πότε πότε θα συμβεί.
Ο αστρικός γίγαντας, Betelgeuse προβλέπεται να καταστραφεί στο εγγύς μέλλον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα πρέπει να βιαστούμε και να αγοράσουμε γυαλιά ηλίου.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ταξίδι στο σύμπαν. Video

Ένα μαγευτικό ταξίδι στο σύμπαν... Απολαύστε το.


Απίθανο χορευτικό σόου. Video

Τρελός... Παπάς τον βάφτησε. Video

Η παροιμία λέει ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στους ανθρώπους. Εδώ πάει και στους... βράχους!!


Καταπληκτικά κόλπα με παπαγάλο... Video

Άμα έχεις υπομονή όλα τα καταφέρνεις. Δείτε πως μπορεί να εκπαιδευτεί ένας παπαγάλος...


Σκύλοι εναντίον... περιπολικού. Video

Σκύλοι επιτίθενται εναντίον περιπολικού και ξηλώνουν στην κυριολεξία τον προφυλακτήρα!!


Πρόστυχες ζωγραφιές ή μήπως όχι; Video

Αυτός ο σκιτσογράφος έχει πολύ φαντασία... δείτε τι φτιάχνει. Μην πάει το μυαλό σας αμέσως στο πονηρό... Άντε!


Απίστευτο Μπιλιάρδο-Domino. Video

Αυτό κι αν είναι μπιλιάρδο... δεν παίζεται ο τύπος με τίποτα, είναι φοβερός


Γεννημένη χωρίς πρόσωπο. Video

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το περιεχόμενο του video είναι συγκλονιστικό, όποιος δεν αντέχει ας μην το δει.
Απίστευτο το τι μπορεί να σού κάνει η φύση..

Η μαγεία του Super Slow Motion. Video


Συγκλονιστική τέχνη με άμμο. Video

Πραγματικά μία απίθανη και συγκλονιστική τέχνη που θα σας αφήσει άφωνους...


Μία περιπέτεια χωρίς τέλος..!

Ένας νεαρός και επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας, οδηγούσε τη νέα του τζάγκουαρ κάπως γρήγορα σε μία γειτονιά όχι και τόσο καλόφημη. Πρόσεχε μην τυχόν κανένα παιδάκι ξεπροβάλει απότομα ανάμεσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Κάποια στιγμή πιστεύοντας πως είδε κάτι να κινείται επιβράδυνε, αντί όμως να εμφανιστεί κάποιο παιδάκι, ένα τούβλο χτύπησε με δύναμη την πλαϊνή πόρτα της τζάγκουάρ του. Φρέναρε απότομα και κάνοντας όπισθεν κατευθύνθηκε στο σημείο που το τούβλο είχε ριχτεί. Φανερά θυμωμένος πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητό του, κι έπιασε ένα παιδί που βρήκε κοντά του, το έσπρωξε και το ακούμπησε με την πλάτη σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, φωνάζοντας:
«Γιατί το έκανες αυτό και ποιος είσαι; Τι νομίζεις ότι κάνεις; Αυτό είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο και το τούβλο που πέταξες του έκανε μια πολύ ακριβή ζημιά! Γιατί το έκανες»;
Το νεαρό αγόρι απολογητικά του είπε:
«Σας παρακαλώ κύριε. σας παρακαλώ, ζητώ συγνώμη, αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω! Πέταξα το τούβλο γιατί κανένας δεν σταματούσε.»
Με δάκρυα να κυλάνε στο πρόσωπό του και στο σαγόνι του, το αγοράκι έδειξε πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
«Είναι ο αδερφός μου» είπε «Το αναπηρικό του καροτσάκι αναποδογύρισε στο πεζοδρόμιο, έπεσε απ το καροτσάκι κι εγώ δεν μπορώ να τον σηκώσω».
Το αγόρι ζήτησε από τον νεαρό:
«Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να τον βάλουμε πίσω στο αναπηρικό του καροτσάκι; Είναι χτυπημένος και είναι πολύ βαρύς για να τον σηκώσω μόνος μου».
Ο οδηγός εμβρόντητος, προσπάθησε να συνέλθει, σήκωσε γρήγορα το ανάπηρο αγόρι και το καροτσάκι του, έπειτα πήρε ένα χαρτομάντιλο και περιποιήθηκε πρόχειρα τις πληγές του αγοριού. Με μια ματιά που του έριξε κατάλαβε πως τα τραύματα του παιδιού ήταν επιφανειακά κι όλα θα πήγαιναν καλά.
«Σε ευχαριστώ, ο Θεός να σε ευλογεί» είπε το ευγνώμων αγοράκι στον ξένο.
Ο οδηγός ταραγμένος ακόμη, απλά κοιτούσε το αγοράκι να σπρώχνει το καροτσάκι με τον αδερφό του πάνω στο πεζοδρόμιο πηγαίνοντας για το σπίτι τους.
Γύρισε προς τη τζάγκουάρ του αργά. Η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν εμφανέστατη αλλά ο νεαρός ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να την επιδιορθώσει. Άφησε τη ζημιά να υπάρχει για να του θυμίζει το μήνυμα:
«Μην ζεις τη ζωή σου τόσο γρήγορα έτσι ώστε να αναγκάζεις τον άλλον να σου πετάξει ένα τούβλο για να τραβήξει την προσοχή σου»
Ο Θεός ψιθυρίζει στις ψυχές μας και μιλά στις καρδιές μας. Μερικές φορές όταν δεν έχουμε χρόνο να ακούσουμε, είναι αναγκασμένος να μας πετάξει ένα τούβλο. Είναι επιλογή μας να ακούμε ή όχι.
Σκέψη της ημέρας:
* Αν ο Θεός ήταν ψυγείο, η φωτογραφία σου θα ήταν πάνω του.
* Αν είχε πορτοφόλι, η φωτογραφία σου θα ήταν μέσα σε αυτό.
* Σου στέλνει λουλούδια κάθε άνοιξη.
* Σου στέλνει μία ανατολή κάθε πρωί.
* Πόσο τελικά σ' αγαπάει;;;
Ο Θεός δεν υποσχέθηκε μέρες χωρίς πόνο, γέλιο χωρίς θλίψη, ήλιο χωρίς βροχή, αλλά υποσχέθηκε δύναμη για κάθε μέρα, ανακούφιση στα δάκρια και φως για τον δρόμο.
* Στείλε αυτό το μήνυμα σε όλους τους «αγαπημένους σου ανθρώπους» που επιθυμείς να είναι ευλογημένοι. Στείλτο όμως και στους εχθρούς σου, αξίζει τα διπλά!!

Ο 9χρονος που ξετρέλανε την Αμερική

Μπορεί το Live To Dance της Paula Abdul να μην είχε ιδιαίτερη επιτυχία, ωστόσο ο 9χρονος κατάφερε να κλέψει τη παράσταση με την εκπληκτική του κίνηση.

Ο μικρός Jalen από το Seattle, εντυπωσίασε τη κριτική επιτροπή παίρνοντας τρία στα τρία χρυσά αστέρια ενώ αποκάλυψε ότι παρά το ιδιαίτερο ταλέντο του, δεν έχει ποτέ παρακολουθήσει μαθήματα χορού.


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Χαμαιλέων. Video

Δείτε πως ένας Χαμαιλέων αλλάζει χρώματα.


"Στρατός" από μίνι ελικόπτερα... ρομπότ, χτίζει μόνος του!

Προσέξτε: Υπάρχει ένας στρατός από μικροσκοπικά ρομποτάκια που μπορούν να κατασκευάζουν μόνα τους αυτό που έχουμε ανάγκη!

Αυτοί οι απίστευτοι προγραμματιστές στο εργαστήριο GRASP (General Robotics, Automation, Sensing and Perception) Lab του Πανεπιστημίου της Pennsylvania ετοίμασαν αυτά τα τέλεια ελικόπτερα με τέσσερις ρότορες που είναι αυτόνομα και… τα διδάσκουν πως να δουλέψουν μαζί!
Είναι απλά… σοκαριστικά εντυπωσιακό..!
Οι μικροί εργάτες ρομπότ απλά διδάσκονται για το ποια κατασκευή πρέπει να ετοιμάσουν και ύστερα, σύμφωνα με τεχνικό της GRASP, “σκέφτονται με ποιο πλάνο κατασκευής να ετοιμάσουν τη κατασκευή! Και όχι μόνο αυτό, αν με μια προσπάθεια δεν καταφέρουν να ‘πιάσουν’ κάτι με τα μαγνητικά τους μέρη ή κάτι δεν ‘κουμπώσει’ σωστά απλά… ξαναπροσπαθούν!
Απλά φανταστείτε αυτά τα ρομποτάκια 100 φορές μεγαλύτερα και καταλαβαίνετε πως θα χτίζεται το 2041 ένας ουρανοξύστης σε ελάχιστο χρόνο…
Δείτε το Video

Η Άλλη Όψη του Λας Βέγκας

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε ένα τούνελ κάτω από λαμπερό Λας Βέγκας. Υπάρχουν εκεί κυρίως εγκληματίες, τοξικομανείς και άστεγοι.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι αξιοθρήνητες, ζουν μες την βρωμιά και στα ποντίκια . Ωστόσο, πολλοί από αυτούς έχουν φέρει όλα τα υπάρχοντά τους στους χώρους αυτούς.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ρολόι αντίκα...

Πολύ θα ήθελα να έχω αυτό το ρολόι...
 

Η φωτογραφία του αιώνα!!

«Μόνο όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα, ενεργεί με τόση γενναιοδωρία. Τι θλιβερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»!

Η εικόνα μιλά από μόνη της... 
Με αυτή τη λεζάντα επέλεξε ο ινδικός τύπος να «ντύσει» τη συγκεκριμένη καταπληκτική εικόνα, η οποία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ψηφιστεί ως η φωτογραφία της χρονιάς.

Μια εικόνα λένε πως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και σε αυτή τη λήψη η μητέρα δίνει σε όλους μαθήματα ζωής, αγάπης και φροντίδας. Από το ένα της στήθος θηλάζει το μικρό της παιδί και από το άλλο, ένα νεογέννητο πιθηκάκι.

Οδηγοί supercars. Video

Πολλοί νομίζουν ότι οι οδηγοί των υπερ-αυτοκινήτων (supercars) είναι και αυτοί υπερ-οδηγοί.
Έλα όμως που δεν είναι πάντα έτσι! Στο παρακάτω βίντεο θα δεις πολλούς… ταλαντούχους οδηγούς και σε μερικές περιπτώσεις θα απορείς με το… ταλέντο τους!

Τέλος τα λόγια. Να πέσει το βίντεο!


Όταν ο Superman αργεί να γυρίσει σπίτι...

Τα λόγια είναι... περιτά. Δείτε το video


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Τα απρόοπτα...

Έτοιμοι... ΦΥΓΑΜΕ!!



Χιονοστιβάδα...

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια του φίλου μας στο βίντεο να καθαρίσει από το παχύ στρώμα χιονιού την σκεπή του σπιτιού του.

Εκεί που είχε φτάσει σχεδόν στα μισά, μια λάθος κίνηση, προκάλεσε χιονοστιβάδα και μια άσχημη προσγείωση.

Γλείτωσε όμως από πολύ κόπο... να καθαρίσει. Κάθε εμπόδιο σε καλό.
                       Δείτε το βίντεο.


Έρευνα - σοκ για το κάπνισμα

Οι πρώτες εισπνοές καπνού από έναν καπνιστή προκαλούν μέσα σε μερικά λεπτά βλάβες σε γενετικό επίπεδο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων...
«Η επίδραση είναι τόσο γρήγορη που είναι αντίστοιχη με την απευθείας έγχυση της ουσίας στο αίμα», εξηγούν οι επιστήμονες, αναφέροντας ότι πρόκειται για μία σοβαρή προειδοποίηση για τους καπνιστές.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Chemical Research in Toxicology και είναι η πρώτη που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ουσίες που υπάρχουν στον καπνό προκαλούν βλάβες στο ανθρώπινο DNA.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 12 εθελοντές καπνιστές, στους οποίους οι ερευνητές παρακολούθησαν τα ίχνη των τοξικών προϊόντων που υπάρχουν στον καπνό των τσιγάρων και ονομάζονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δράση του φαινανθρένιου στο αίμα, το οποίο προκάλεσε μεταλλάξεις, οι οποίες θα μπορούσαν εξελιχθούν σε καρκίνο.

«Οι καπνιστές φθάνουν στο μέγιστο επίπεδο της ουσίας σε ένα χρονικό διάστημα που εξέπληξε ακόμα και τους ερευνητές: μόνο σε 15 - 30 λεπτά αφού οι εθελοντές είχαν τελειώσει τα τσιγάρα τους», τονίζει η μελέτη.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου. Περισσότερα από 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε χρόνο, ενώ περίπου 8 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν. Περίπου το 90% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα σχετίζεται με το κάπνισμα.

Ζωντάνεψε.. την ώρα της κηδείας

Απίστευτο! Ζωντάνεψε.. την ώρα της κηδείας

Λίγες ώρες πριν την κηδεία της, ηλικιωμένη από την Βραζιλία άρχισε να αναπνέει! Η 88χρονη Maria das Dores διακομίστηκε ξανά πίσω στο νοσοκομείο, όπου νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατός της!
Η Dores είχε αρχικά εισαχθεί στην κλινική στην πόλη Ipatinga με τις αρτηρίες φραγμένες και προχωρημένο Alzheimer. Οι γιατροί ανακοίνωσαν το θάνατό της στις 22 Δεκεμβρίου αφού δεν έβρισκαν πια κανένα ίχνος ζωής. Έτσι το σώμα της, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για να προετοιμασθεί για κηδεία.
Όμως ένας από τους νεκροθάφτες λίγες ώρες πριν την θάψουν παρατήρησε ότι η 88χρονη ανέπνεε και άρχισε να κινείται. Πλέον διενεργείται έρευνα για να βρεθεί πώς οι γιατροί έκαναν ένα τέτοιο τρομερό λάθος.
 
 

Το 13ο ζώδιο

Τα ζώδια άλλαξαν: 13ο ζώδιο, νέος αστρολογικός χάρτης

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ανακάλυψη 13ου ζωδίου» το οποίο ανατρέπει όλα όσα ξέραμε για τα ζώδια. Ποια είναι τα νέα ζώδια και οι ημερομηνίες τους;

Η θεωρία αυτή κάθε άλλο παρά νέα είναι αφού εδώ και χρόνια οι αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι η ευθυγράμμιση των αστεριών με τη Σελήνη και τη Γη πάνω στην οποία έχουν στηριχτεί οι προβλεψεις για ζώδια, είναι λανθασμένη, οπότε ολόκληρος ο ζωδιακός κύκλος είναι λάθος.

Πριν από λίγες ημέρες αστρολόγοι από τη Μινεσότα των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ύπαρξη 13ου ζωδίου που ακούει στο όνομα Οφιούχος και αλλάζει όλα τα δεδομένα. Κι αυτό γιατί, όπως μπορείτε να δέιτε στον πίνακα που ακολουθεί, με την προσθήκη του 13ου ζωδίου, αλλάζουν τα ζώδια που πιστεύαμε όλοι πως διαθέτουμε!

Ο νέος αστρολογικός χάρτης μετά την προσθήκη του Οφιούχου:
Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου
Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου
Δίδυμος: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: Νοέμβριος 23 – 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Η άποψη των αστρονόμων για το θέμα. Η ομάδα των αμερικανών αστρονόμων στήριξε την νέα θεωρία της στην επιστημονική άποψη του καθηγητή Αστρονομίας Parke Kunkle από το Τεχνικό Κολλέγιο της Μιννεάπολης, ο οποίος σε διάλεξη του εξήγησε ότι η θέση των άστεριών θα έπρεπε να έχει επαναπροσδιοριστεί στο πέραμα των αιώνων. “Το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις αυτές εντοπίστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και από τότε άλλαξαν. Αυτό σημαίνει ότι τα περίφημα “ζώδια” είναι ήδη έναν μήνα πίσω το καθένα”, δήλωσε και πρόσθεσε “Οι αστρονόμοι, που δεν φυσικά έχουμε καμμία σχέση με τους αστρολόγους, υπολογίζουμε εδώ και καιρό τον Οφιούχο ως 13ο αστέρι. Αν αποδεχτούν την ύπαρξή του και οι αστρολόγοι, αυτομάτως θα ομολογούν ότι τόσα χρόνια στήριζαν την ειδικότητά τους σε ένα λάθος”!

Το 13ο άστρο διχάζει τους αστρολόγους. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι αστρολόγοι πάντως εμφανίζονται να διαφωνούν με τον νέο αυτόν πίνακα! “Ο Οφιούχος δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που λέμε αστρολογία. Δεν είναι αστρολογικό το θέμα! Εχει να κάνει με τα αστέρια- δεν είναι δηλαδή “ζώδιο” αλλά “αστερισμός”, δηλώνει ο διάσημος αστρολόγος και συγγραφέας Rick Levine. “Υπάρχουν 4 εποχές, η καθεμία με μία αρχή, μέση και τέλος. Αυτό αυτομάτως κάνει τα ζώδια 12. Δεν υπάρχει θέμα 13ου ζωδίου”, προσθέτει!
 

Δώσε μου το ποντικάκι σου...