Aloe Arborescens
1) Η προετοιμασία πρέπει να γίνεται σε σκοτεινό μέρος, γιατί ο φωτισμός καταστρέφει κάποιες σημαντικές ουσίες που περιέχονται στα φύλλα της αλόη.2) Το φυτό της Αλόη που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ανοιχτού χώρου και να μην έχει βραχεί ή ποτιστεί, καθόλου τις τελευταίες 6 ημέρες, διότι τα φύλλα απορροφούν το νερό και οι ουσίες που μας χρειάζονται διαλύονται και εξασθενούν.
3) Η Αλόη πρέπει να είναι αποκλειστικά Aloe Arborescens
Παρασκευή σιροπιού:
Το σούρουπο, (να έχει σκοτεινιάσει), κόψτε 3-4 φύλλα της aloe arborescens, θέλουμε 350 γραμ. προσέχοντας να πάρετε τα πιο πράσινα φύλλα από την βάση του φυτού.
Ετοιμάστε ένα γυάλινο βάζο σκούρου χρώματος του ενός κιλού. Εάν δεν έχετε σκούρο, φροντίστε να ντύσετε ένα λευκό πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, ή με καφέ ή μαύρο πλαστικό, για να μην έρχεται σε επαφή με το φως.
Καθαρίστε πολύ καλά τα φύλλα με ένα ξηρό καθαρό πανάκι, ή πολύ ελαφρώς υγρό. (Δεν τα πλένουμε με νερό στη βρύση).
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρέστε τα αγκάθια από τις άκρες .
Τεμαχίστε τα φύλλα μαζί με τη φλούδα, και βάλτε τα στο μούλτι.
Προσθέστε 6 κουταλιές της σούπας καθαρό τσίπουρο.
Ανακατέψτε καλά για 3-4 λεπτά, και προσθέστε 500 γραμ. μέλι βιολογικό. Ανακατέψτε ξανά για 3-4 λεπτά, και γεμίστε το βάζο με το μείγμα.
Κλείστε το καλά, και τοποθετείστε το στο ψυγείο.
Δοσολογία:
Η δοσολογία από τον Δρ. Nacci είναι 1 κουταλιά της σούπας, 30 λεπτά πριν από τα βασικά γεύματα. (Πρωί - βράδυ).
(Δεν αναφέρει για πόσο διάστημα, αλλά από ότι έχω διαβάσει πίνουμε για ένα μήνα, μετά 10 μέρες διακοπή, και ξανά πάλι για ένα μήνα)
Πρέπει να ανακατεύετε δυνατά το βαζάκι πριν από κάθε χρήση, και να το χρησιμοποιείτε πάντα σε σκοτεινό περιβάλλον.
Προσοχή! η συνταγή πρέπει να τηρείται κατά γράμμα.
Η συνταγή προέρχεται από τον πάτερ Zago, και είναι εγκεκριμένη από πανεπιστήμια της Γαλλίας και Ιταλίας.
Δείτε και το σχετικό video.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου