Ζάκυνθος. "Zante il fiore di levante"

Η Ζάκυνθος είναι το νησί της ξεγνοιασιάς και της άγριας ομορφιάς, με ατελείωτες παραλίες που είναι ιδανικές γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Επισκεφθείτε μας και να είσαστε σύγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Περισότερα...

Μήνυμα από τον Φύλακα Άγγελο σου

«Αγαπημένε, αγαπημένη,
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Και να το ήθελες, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό. Είμαι πάντα κοντά σου και σε προστατεύω, σε αγαπώ και σε καθοδηγώ σε αυτό το ταξίδι γνώσης, στον τρισδιάστατο κόσμο του Πλανήτη Γη. Θα είμαι μαζί σου ως το τέλος και αυτής της ενσάρκωσης και θα σε οδηγήσω ξανά πίσω, στην Πηγή του άπειρου Φωτός, στην αγκαλιά του Πατέρα. Σε αγαπώ.

Εγώ είμαι ο Φύλακας Άγγελος σου»

Απελευθέρωση των ταξί με τιμές... τσουχτερές!! Δείτε το σχόλιο κάνοντας click στην εικόνα.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

O Ναός που περιστρέφεται

Επικούρειος Απόλλων

Το Ιερό του Απόλλωνα στις Βάσσες του Νομού Ηλείας, είναι άλλο ένα εξαίσιο οικοδόμημα, που αποδεικνύει την βαθιά γνώση των αρχαίων Ελλήνων που συνδέει την γη με το σύμπαν..Οικοδομήθηκε το 430-410 π.χ, και ο αρχιτέκτονας του ήταν ο γνωστός Ικτίνος.
Ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα έκρυβε κάποια μυστικά, βαθιά κρυμμένα, στα θεμέλια του.


Ο σκοπός της κατασκευής του δεν αφορούσε μόνο την λατρεία του Θεού του Φωτός, αλλά και για να αποτυπώσει την σχέση της γης με τον ουράνιο θόλο, την σχέση του ανθρώπου με το άπειρο. Οι πρώτες περίεργες ενδείξεις προέκυψαν επισήμως από σχετική έρευνα του αρχαιολόγου Cooper, ο οποίος το 1972 έκανε κάποιες τομές στα θεμέλια του Ναού. Αυτό που ανακάλυψε είναι πως ολόκληρο το οικοδόμημα στηρίζεται πάνω σε μία ασυνήθιστη υπόγεια βάση.

Στην ανατολική πλευρά του Ναού υπάρχει σε βάθος δύο μέτρων, ένα στρώμα προσεκτικά λαξευμένου βράχου, με κλίση προς το Νότο. Πρόκειται για ένα κεκλιμένο επίπεδο. Στη νότια πλευρά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί ο Ναός <<κάθεται>> σε ένα στρώμα από κιτρινωπό πηλώδες χώμα και βότσαλα θαλάσσης.


 Το αποτέλεσμα; Ολόκληρος ο Ναός (γλιστράει) και περιστρέφεται αργά γύρω από έναν κατακόρυφο άξονα στην Νοτιοανατολική γωνία του. Για να διευκολυνθεί αυτή η περιστροφή και να απορροφούνται οι κραδασμοί. Ολόκληρη η βάση του Ναού είναι κατασκευασμένη από αλλεπάλληλα στρώματα πλακών που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικούς συνδετήρες γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μόλυβδος.


Η βάση του Ναού κατασκευάστηκε αφού προηγουμένως υπολογίστηκαν πολύ προσεκτικά το βάρος του και η γωνία στροφής του, έτσι ώστε μέσα σε ένα χρόνο <<μετακινείται>> κατά 50 πρώτα και 2 δεύτερα της μοίρας. Εδώ είναι που αρχίζουν οι εντυπωσιακές θεωρίες, γιατί τα 50΄ και 2΄΄ της μοίρας είναι η ετήσια μετάπτωση των Ισημεριών!

Το αποτέλεσμα είναι η <<ολίσθηση>> προς τα πίσω του Βόρειου Πόλου του Ουρανού.


Αυτή τη μεταβολή την είχαν υπολογίσει ακριβώς οι κατασκευαστές του Ναού και γι' αυτόν το λόγο είχαν διαμορφώσει έτσι τα θεμέλια του, ώστε να μπορεί να περιστρέφεται και να παρακολουθεί στο πέρασμα των αιώνων τη μετάπτωση των Ισημεριών. του Ουράνιου θόλου και συντονισμού της με το Βορρά, τον Πολικό Αστέρα δηλαδή την πλήρη εναρμόνιση του με την ουράνια γεωμετρία.

Την εποχή που χτίστηκε ο Ναός ο Πολικός Αστέρας ήταν ο Α΄ του Αστερισμού του Δράκοντα. Στο διάστημα των χιλιετιών που κύλησαν και λόγω της μετάπτωσης των Ισημεριών, που αναφέραμε, τη θέση του Πολικού Αστέρα κατέλαβε ο Α΄ της Μικρής Άρκτου.



Όμως εκτός από τον Κούπερ και ένας άλλος αξιόλογος Έλληνας ερευνητής και μαθηματικός ο κος Στέλιος Πετράκης ο οποίος μάλιστα είχε υποβάλει και σχετική μελέτη στη Μαθηματική Εταιρεία Πατρών ενισχύει την άποψη αυτή.

Ο ίδιος έχει δηλώσει

«Ο συγκεκριμένος Ναός περιστρέφεται συμπεριφερόμενος σαν μια <<συσκευή>> παρατήρησης του Ουράνιου θόλου και συντονισμού της με το Βορρά, τον Πολικό Αστέρα. Και έτσι είναι. Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το φαινόμενο, στις 2 Αυγούστου του 1972 Περίμενα υπομονετικά να νυχτώσει, έχοντας σταθεί πίσω από τον κυκλικό βωμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του Ναού. Όταν τα αστέρια εμφανίστηκαν είδα πως προεκτείνοντας νοερά τις δύο βόρειες μεσαίες κολόνες προς τον ουρανό συναντούσα ανάμεσά τους, στο κέντρο ακριβώς, τον Ισημερινό Πολικό Αστέρα, τον Α΄ της Μικράς Άρκτου»

«Ο άξονας του Ναού, όπως διαγράφεται από τις πλάκες του δαπέδου ήταν προσανατολισμένος προς Βορράν. Μα και σήμερα μετά από 2.500 χρόνια πάλι βλέπει το Βορρά έστω και να στρέφεται. Υπολογίζω ότι αν μετρήσουμε τη γωνία του άξονα του Ναού και της διεύθυνσης προς τον Ναό του Κωτυλίου θα βρούμε 33 μοίρες. 'Όλα αυτά τα πράγματα τα έγραψα και τα παράστησα με σχήματα και στην επιτροπή αναστήλωσης του Ναού και στη Μαθηματική Εταιρεία Πατρών, αλλά τίποτε. Η μελέτη και η προώθηση της αρχαίας σοφίας δεν είναι έργο μόνο των Αρχαιολόγων και Αρχιτεκτόνων, δεν είναι μόνο η μελέτη του κάλλους και της αρμονίας αλλά και η βαθιά σκοπιμότητα και λειτουργική. Γι' αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο πλήθος ειδικών επιστημόνων που να έχουν προσαρμοστεί στη σοφία των αρχαίων»

«Παρακαλώ τους φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών να αφήσουν για μια μέρα τις καφετέριες και τις ντισκοτέκ και αφού διαβάσουν καλά το κεφάλαιο αυτό να πάνε έστω και με τους καθηγητές των πάνω στο Ναό να μελετήσουν να μάθουν και να με επαληθεύσουν.»


Video 
                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Δώσε μου το ποντικάκι σου...